El Govern preveu aprovar les setmanes vinents un acord per oficialitzar l'adopció del .cat com a domini oficial propi de Catalunya per part de les administracions catalanes, perquè el considera "una estructura digital d'estat".

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat aquest acord després de reunir-se al costat de representants de la Fundació puntCAT amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

Puigneró ha dit, en un comunicat, que "igual que tenim una llengua pròpia, a internet hem de disposar d'un domini reconegut oficialment pel Govern i que sigui el domini d'ús en els àmbits en els quals té responsabilitats".

El primer objectiu és aconseguir que el domini .cat sigui el propi de Catalunya a totes les administracions. "El .cat és una estructura digital d'estat que aquests anys ens ha permès projectar la llengua, la cultura i la comunitat catalana a internet", ha subratllat el conseller.

El president de la Fundació puntCAT, Carles Salvadó, ha detallat que actualment hi ha més de 107.000 dominis que utilitzen el .cat de manera majoritària. Salvadó ha destacat que és un domini "únic i pioner" i que és el primer "que defineix una comunitat lingüística i cultural".

La Fundació puntCAT gestiona aquest domini des del setembre del 2005, quan va ser aprovat per l'entitat que regula a escala mundial els dominis d'internet.