El secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, ha informat aquest dimecres que la Generalitat ha decidit obrir un expedient sancionador contra Gas Natural pel cas del tall de llum a la dona gran morta a Reus en un incendi.

Aregio, que ha qualificat els fets de "molt greus", ha explicat que després d'estudiar les al·legacions presentades per l'empresa "no hi ha cap raó" que justifiqui que no s'avisés els serveis socials de l'Ajuntament com indica la llei. Gas Natural podria haver de fer front a una sanció d'entre 10.000 i un milió d'euros.

Un cop finalitzada la segona reunió de la Mesa d'Emergència Social que s'ha celebrat a l'Hospitalet, Aregio ha apuntat que actualment hi ha 115 expedients sancionadors oberts a companyies subministradores amb 25 sancions interposades i que el Govern seguirà treballant per "fer complir la llei".

Gas Natural va respondre aquest dimarts al requeriment d'informació que li havia fet el Govern, però aquest no ha acceptat les seves al·legacions. Fonts de la companyia van assegurar que s'havia remès tota la documentació requerida pel Govern dins el termini legal, que acabava ahir a la nit, encara que no van entrar en detalls sobre el contingut de la informació remesa.

L'empresa, però, havia insistit els últims dies que no va informar l'Ajuntament de Reus del tall de llum perquè el consistori no li havia comunicat que l'anciana morta es trobava en una situació vulnerable.