El president espanyol, Pedro Sánchez, ofereix una alternativa al port d'Algesires després de que Òscar Camps, el responsable de l'ONG catalana Open Arms, ha contestat que es inviable arribar fins a Cadis amb la situació en què es troben dins el vaixell. El govern espanyol obre les portes a desembarcar a qualsevol port i el que sigui més proper, per la ruta del vaixell que porta a 107 refugiats.

Després del no de Camps a desembarcar a Algesires per la llunyania i el perill que pot suposar el viatge des d'Itàlia, s'ofereix una alternativa per poder resoldre aquesta situació d'emergència. Des de la Marina Mercant s'ha preguntat a Open Arms què consideren necessari perquè el viatge sigui segur i que diguin en quin port volen desembarcar. De moment, esperen resposta. 

Són molts els polítics catalans i espanyols que estan demanant que el govern actuï i ajudi l'ONG Open Arms. Tenint en compte que estan a Lampedusa, un dels ports més propers estaria a les Illes Balears. De fet, el govern balear ha acordat amb l'espanyol oferir els ports de Maó i Palma en una conversa entre la vicepresidenta del Govern espanyol Carmen Calvo i la presidenta balear Francina Armengol.

El diputat de Compromís Joan Baldoví així ho havia senyalat unes hores abans.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat