Dolors Bassa, consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, ha comunicat que el Govern està “sorprès i dolgut” poc després que l’assemblea de treballadors d’Eulen hagi votat propostes que no s'havien plantejat durant les negociacions i hagi acabat demanant un augment del sou de 250 euros en 15 pagues.

Aquesta opció no es va tractar a les negociacions mantingudes entre el comitè dels treballadors en vaga, Eulen, Aena i la Generalitat, que havien acabat amb una proposta d’augment salarial de 200 euros.

Com ha denunciat Bassa, “els treballadors no han tingut el compromís de portar a assemblea la proposta que havíem acordat” i, a més, “només han votat 176 dels 420 treballadors en vaga, un 41%”.

Fruit dels resultats, Bassa ha manifestat que la Generalitat es retira de la taula de negociacions, ja que el seu paper com a mediador no ha estat respectat en la decisió final dels treballadors, perquè “dels 9 punts que es van tractar durant les negociacions, només se n’ha votat un”, fet que ha considerat que “no és ni just ni lícit”.

Segons Bassa, la reacció dels treballadors ha fet veure al Govern que “això ja no és un conflicte puntual, és un conflicte endèmic”, tenint en compte també que altres treballadors d’Eulen arreu d’Espanya estan començant a declarar vagues a diversos aeroports.

Per tant, Bassa ha considerat que s’obre una nova etapa en aquesta llarga vaga al Prat, i ha instat “les dues parts que intentin solucionar el problema el més aviat possible”.

Referències a l’Estat espanyol

Bassa ha declarat que no sap “si l’Estat és conscient del conflicte que hi ha o ens tracta com un aeroport de segona”, referint-se a la poca implicació del Govern de Rajoy en les negociacions i la resolució del conflicte.