Girona, Temps de Flors redueix al màxim el consum d’aigua en una edició marcada per la sequera. La 69a edició del festival, que ha arrencat aquest dissabte amb 137 muntatges repartits en 109 espais de la ciutat, ha fet una aposta per rebaixar al màxim el consum d’aigua. L'edició d'enguany ha advocat per muntatges exteriors de flors seques i preservades, així com d’espècies autòctones que necessiten menys aigua. En aquest sentit, la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis, ha dit que amb aquests canvis "s'ha assolit un repte molt important, que és poder tirar-ho endavant malgrat el context actual de sequera". A més, ha assenyalat que aquesta edició "deixarà un llegat per les edicions futures", que seguiran aquesta tendència.

Les mesures adoptades per fer la celebració més sostenible són, per una banda, el canvi en l'aigua que s'utilitza per al reg. En aquesta edició, l'aigua per regar les plantes i flors dels muntatges es traurà d'uns dipòsits on fa mesos que acumulen aigua de la pluja. També s'han col·locat esponges dins dels testos de plantes naturals per retenir l'aigua i s'ha optat per posar menys flors. A més, un número important de les mostres fa pedagogia explícita sobre la sequera i al canvi climàtic, com és el cas del pont de Sant Agustí, que s'ha convertit en un túnel majoritàriament de canyes seques, amb unes quantes de verdes a la part central que evoquen a la falta d'aigua.

"Poques flors i pocs colors", un dels comentaris més sentits

Un dels comentaris més sentits pels carrers de Girona aquest dissabte en la inauguració de la 69a edició de Temps de Flors és que hi ha "poques flors i pocs colors", una conseqüència del fet que el festival hagi adoptat mesures per adaptar-se a la sequera i ser més sostenible. "Si he de ser sincera, esperava que hi hagués més flors", ha confessat una tarragonina a l'ACN. Però d'opinions n'hi ha moltes i una parella que s'ha desplaçat a la capital gironina des de Barcelona ha opinat que el festival de flors "està molt bé". De fet, assenyalen que "és bonic veure la ciutat tan plena i amb tant ambient". Del mateix parer és la Lara, que viu a Girona, i la seva amiga Noelia, que la visita des de Madrid: "Hem vist poques mostres, però sembla que serà molt bonic; tenim moltes expectatives", han dit.

Descobreixen la placa dels jardins de Josep Tarrés i Fontan

La setmana florida ha arrencat aquest dissabte amb un acte institucional darrere els jardins dels Alemanys, on s’ha fet la descoberta de la placa que li donarà el nom a partir d’ara: Josep Tarrés i Fontan. El membre fundador de Temps de Flors ha estat homenatjat per la seva viuda, Pia Crozet, així com per familiars i amics. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha dit que Tarrés va ser “una persona indispensable” per la ciutat perquè “sense ell, Temps de Flors no brillaria com ho fa avui”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!