La Generalitat ha convocat una reunió de mediació per a aquest dimecres a les 10.30 hores amb la direcció i els representants de la plantilla d'Ilunion Seguretat, després que els sindicats hagin convocat una vaga indefinida a partir del 16 d'agost a l'Aeroport del Prat, ha informat la Conselleria de Treball.

Ilunion Seguretat s'encarrega de la inspecció d'equipatge de celler, el control d'accés d'empleats, subministraments i vehicles, i la vigilància en terminals i instal·lacions aeroportuàries, que inclouen consignes, rondes i patrulles. La vaga que han convocat els treballadors de l'empresa consisteix en l'aturada total de dilluns a divendres. En el document de convocatòria de vaga registrat a la Conselleria de Treball de la Generalitat, el comitè de vaga al·lega que les aturades responen la negativa de l'empresa per equiparar les condicions de treball i econòmiques entre la plantilla de l'Aeroport del Prat, i després de diverses reunions sense arribar a un acord.

Els objectius de la vaga són aconseguir un plus de 350 euros per als vigilants de l'aeroport; l'equiparació dels plusos de tota la plantilla; el pagament del pàrquing "com es venia fent abans de la subrogació", i el pagament íntegrament del plus d'escàner aeroportuari. Els treballadors també demanen ampliar la plantilla "segons necessitats del servei" i que els nous empleats estiguin formats adequadament, i que tots els contractes siguin indefinits.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat