Els treballadors d'una altra empresa de seguretat que treballa a l'aeroport del Prat, Ilunión, han convocat una vaga indefinida a partir del 16 d'agost, en una mobilització que podria coincidir amb la vaga que han convocat els treballadors d'Eulen i que ja porta dies col·lapsant les cues al control de seguretat. En el cas d'Ilunion, el que es veuria afectat és la vigilància de les terminals i el control d'accés dels empleats.

Segons el document que han fet arribar al Departament de Treball, Afers Socials i Família, els treballadors d'Ilunion reclamen un plus de 350 euros per als vigilants de l'aeroport, que tota la plantilla disposi dels mateixos plusos i l'ampliació de la plantilla segons les necessitats del servei i que al mateix temps disposi de la formació adequada. Una altra de les demandes és que els contractes passin a ser indefinits i no "mes a mes com es ve fent dels darrers dos anys", segons denuncia el comitè de vaga en la convocatòria presentada a la Generalitat.

El document també estableix que la convocatòria és per a la franja de dilluns a divendres i fa constar que s'han dut a terme diverses reunions entre el comitè d'empresa i els treballadors sense que les dues parts hagin arribat a un acord.

Si no es resolen abans, aquesta vaga coincidirà amb l'aturada programada també indefinidament pels treballadors d'Eulen, que aquest cap de setmana ja ha dut a terme vagues parcials i a partir del 14 d'agost també ho farà de forma indefinida. Treballadors, direcció i Aena porten negociant des de divendres una sortida al conflicte i aquest dilluns han celebrat la tercera trobada. Mentrestant, les cues per creuar els controls de seguretat se succeeixen, amb pics d'espera que poden superar l'hora.