El nombre d'afectats pel brot de gastroenteritis detectat divendres passat a l'Hospital de Bellvitge ja són 252. Segons l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), tots els afectats són professionals del centre hospitalari que han presentat símptomes lleus i de poca durada com nàusees, vòmits i diarrea. Divendres passat, el nombre d'afectats era de 190.

Amb la informació preliminar recollida fins ara se sospita que l’origen del brot pot ser una contaminació vírica dels entrepans servits a la cafeteria de l’hospital durant diversos dies de la setmana passada (de dimarts a divendres).

Fins al moment, dues de les mostres analitzades han resultat positives a norovirus, la qual cosa permet tenir una alta sospita que aquest és l’agent causant de la malaltia, encara que cal esperar a disposar dels resultats de la resta de mostres per confirmar totalment aquesta etiologia.

El brot de gastroenteritis, però, no ha obligat a tancar quiròfans ni a reprogramar operacions a l’Hospital de Bellvitge. La cobertura assistencial ha estat garantida tot el cap de setmana i aquest dilluns el centre opera amb total normalitat.