El Consell Català de la Funció Pública, l'organisme que informa dels projectes de reglament de la funció pública a Catalunya, ha aprovat la proposta del Govern d'estendre a totes les administracions catalanes la mobilitat laboral per a les treballadores públiques víctimes de violència masclista.

Segons el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que s'ha reunit aquest matí amb el Consell, òrgan que presideix, aquesta mesura es farà mitjançant convenis que permetran la mobilitat interadministrativa i facilitaran llocs de treball per a víctimes de maltractament.

El Govern de la Generalitat va aprovar el mes de setembre passat un acord per tramitar amb caràcter urgent, en un màxim de tres dies, el procediment de mobilitat per a aquestes treballadores i garantir, al seu torn, que el canvi de lloc de treball no impliqui una pèrdua d'ingressos o perjudiqui la seva carrera professional.

Després d'aprovar aquesta iniciativa, el govern català es va comprometre a estendre aquesta mesura a la resta d'administracions públiques de Catalunya.

Així, Puigneró també ha informat al Consell de les últimes mesures de conciliació en matèria de funció pública aprovades pel Govern, com la incorporació progressiva al lloc de treball per als treballadors públics que hagin patit una malaltia greu o la integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat