França ha decidit ajornar els exàmens del 'brevet', una prova que realitzen els estudiants de 3r d'ESO i que suposa el primer diploma oficial del sistema educatiu francés, a causa de les altes temperatures. Gran part d'Europa s'està veient afectada per una forta onada de calor que té una especial incidència a Catalunya

El ministeri d'Educació francés, segons apunta el rotatiu Le Figaro, ha decidit ajornar l'examen 4 dies i finalment es faran entre l'1 i el 2 de juliol. "Fa massa calor per treballar", assegurava aquest dilluns en roda de premsa el ministre d'Educació, Jean-Michel Blanquer.

Blanquer va indicar davant la premsa que "no es podia jugar amb la salut dels estudiants" i que, si algun estudiant té "impediments importants" per aprovar l'examen en la nova data, podran anar a la recuperació prevista pel mes de setembre. 

En la mateixa línia, el ministre va apuntar que "aquest tipus d'episodis climàtics ens conviden a tenir una consideració especial pels estudiants més joves".

De cara a dijous i divendres algunes zones de França, com per exemple París, podrien arribar als 37 graus amb una sensació tèrmica de 50.