Una forta pedregada ha sorprès la Sénia, amb danys a vehicles i habitatges. Ha sigut aquest dissabte a la tarda quan una tempesta acompanyada de pedra de grans dimensions ha causat estralls en el municipi del Montsià, on han caigut pedres de la mida aproximada d'ous de gallina —segons han documentat diversos testimonis. La policia local ha confirmat que l'episodi ha deixat afectats nombrosos cotxes estacionats a la via pública, així com vidres d'habitatges i canonades. Recordem que Protecció Civil ha activat l'alerta per possibles inundacions durant el cap de setmana.

Durant la tarda d'aquest dissabte, el 112 ha rebut 110 trucades derivades de l'Alerta Inuncat —la majoria de les quals, 104 trucades, s'han fet des del Montsià. Per la seva banda, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha explicat que en poblacions properes com Ulldecona s'han recollit valors superiors als 16 litres per metre quadrat en deu minuts. També cal esmentar que els bombers han informat que el temporal marítim dificulta l'accés a la platja i a l'istme del Trabucador, on l'aigua cobreix alguns trams i connecta la badia dels Alfacs amb la mar exterior.

Alerta per inundacions

Queda clar que l'onada de calor ja és història i l'esperat canvi de temps ja és a Catalunya, però amb ruixats, xàfecs i tempestes. Davant la previsió de fortes pluges, Protecció Civil ha activat l'alerta per possibles inundacions des de dissabte al migdia fins al diumenge vespre. Poden caure més de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts, mentre que les acumulacions de precipitació més importants seran d'entre 30 i 60 litres a la meitat nord i est. Tanmateix, és possible que se superin els 100 litres a punts del litoral i prelitoral central, al terç nord-est i al nord-oest.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per l'episodi de precipitacions, així com en les activitats a l'aire lliure. Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s'esperen intensitats i acumulacions més importants.