El grup nord-americà Mattel ha anunciat la retirada de 4,7 milions balancins de la marca Fisher-Price en el mercat mundial, després que les autoritats dels Estats Units assenyalessin que van provocar una trentena de morts en una dècada.

Fisher-Price, en un missatge a Twitter, “anuncia la retirada voluntària de totes les unitats del model Rock’n Play Sleeper a causa dels casos reportats de morts de nens mentre es trobaven en el gronxador sense estar lligats”. La retirada s'ha fet d'acord amb la Comissió de Seguretat de Productes del Consumidor dels Estats Units.

La Comissió de Seguretat de Productes del Consumidor dels EUA va emetre el 5 d'abril un avís informant de la mort, ofegats, de deu bebès des del 2015  “després que s'haguessin girat de cap per avall o de costat, sense estar lligats”. Segons la companyia Fisher-Price, la comissió va demanar als consumidors que deixessin d'usar la cadira a partir dels tres mesos d'edat, o “tan aviat com  els nens comencin a saber com donar-se la volta”.

Finalment, divendres passat Fisher-Price i la comissió van anunciar la retirada del producte. El aquest segon comunicat es parlava ja de la mort de 30 nadons des que es va iniciar la comercialització del model en el 2009, i va demanar als pares que deixin d'usar el producte “immediatament”.

El balancí Rock’n Play Sleeper ja no es troba a la venda a la pàgina web de Fisher-Proce, encara que a Espanya es pot trobar a Amazon.