L'Associació de Fiscals (AF) critica la "desproporcionada" resposta contra els magistrats de l'Audiència de Navarra per la sentència als cinc integrants de la Manada, amb manifestacions de "menyspreu" i "mancades de rigor".

En un comunicat, l'AF comparteix l'opinió expressada per les tres associacions de jutges —l'Associació Professional de la Magistratura (APM), la Francisco de Vitòria i el Fòrum Judicial Independent— en la qual lamenten els "atacs desmesurats" als magistrats i apel·len al "seny" i la necessitat de respectar la resolució adoptada.

"Encara que no es comparteixi, qualsevol resolució mereix tot el respecte, ja que constitueix un pilar fonamental de l'Estat de Dret i la Democràcia", reitera l'Associació de Fiscals, que recorda que la llei preveu un sistema de recursos per fer valer les discrepàncies.

Segons l'opinió de l'associació, amb els comentaris dels últims dies es "menysprea" la tasca dels jutges i fiscals, es realitzen "judicis paral·lels", es té la "temptació de legislar a cop de notícia" i es fan "manifestacions mancades de rigor, a més de provocar "una intromissió en la tasca jurisdiccional" per part de representants polítics.

En aquest sentit, l'AF censura les declaracions del ministre de Justícia, Rafael Catalá, en les quals va avançar que el govern espanyol revisarà si els delictes sexuals estan ben tipificats en el Codi Penal.