La fiscalia de Navarra ha anunciat que presentarà un recurs contra la sentència de la Manada.

El ministeri públic havia demanat la condemna per un delicte de violació, però el tribunal ha acabat sentenciant els 5 acusats a 9 anys de presó per un delicte d'abús sexual perquè no observa violència en els fets.

En un comunicat, la fiscalia explica que la sentència es recorre "per infracció de llei davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Navarra". El ministeri públic manté la seva "consideració inicial que els fets són constitutius d'un delicte d'agressió sexual (violació) i no només d'abús sexual".

La fiscalia presentarà el recurs en els propers dies. 

La sentència que rebaixa considerablement la condemna i no reconeix la violació de la víctima per part de cinc nois ni la intimidació que hi va haver, ha generat una protesta multitudinària al carrer. 

L'advocat de la víctima també té previst recórrer la sentència.

Un cop presentats els recursos, el Tribunal Superior ha de resoldre. Els cinc acusats són a la presó des del moment de la seva detenció. Els han condemnat a 9 anys. Ja en fa dos que hi són. Complint una tercera part, però, podran començar a tenir permisos i beneficis penitenciaris que els permetrien sortir de la presó abans del previst.