La Fiscalia de Lleida ha presentat avui una apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la que sol·licita que s'acusi d'"agressió sexual" i no per "abús" els dos homes acusats d'abusar sexualment d'una noia a Vielha, el 2017.

L'Audiència de Lleida va condemnar la setmana passada a quatre anys i mig de presó dos joves per abusar sexualment d'una noia a la sortida d'una discoteca a Vielha a l'agost del 2017.

Segons han confirmat fonts del ministeri fiscal, en el cas que el TSJC no accepti la petició de Fiscalia, sol·licita que s'elevi la pena per a tots dos a 7 anys de presó i no a quatre i mig.

La sentència considerava "totalment creïble, coherent i sincera" la declaració de la jove durant el judici, que es va dur a terme el passat 8 de novembre a l'Audiència.

La víctima va explicar que en sortir d'una discoteca de Vielha un dels acusats la va portar fins a una rampa pròxima al local, la va posar contra una finestra amb barrots, li va abaixar els pantalons i la roba interior i va abusar sexualment d'ella malgrat la seva negativa. Seguidament, segons el relat de la jove, es va aproximar l'altre acusat i, després de la invitació del primer, també va abusar d'ella.

Els acusats no admeten agressió
 

Els acusats van admetre les relacions sexuals, però van assegurar que en tot moment van ser consentides i que no van sentir cap paraula de rebuig de la jove.

La sentència prohibeix als acusats que s'acostin a menys de 100 metres de la víctima durant 6 anys i els obliga a indemnitzar-la jove amb 7.000 euros cadascun