El fiscal general dels Estats Units, William Barr, ha demanat aquest dijous al president, Donald Trump, que deixi de fer tuits sobre casos i investigacions obertes perquè això fa que li "sigui impossible" fer la seva feina.

En una entrevista amb la cadena de televisió ABC, Barr ha assenyalat que els comentaris en línia del dirigent li impedeixen fer la seva feina correctament. "No puc fer la meva feina aquí al Departament de Justícia si hi ha un flux de comentaris constant per darrere", ha asseverat.

"Que hi hagi comentaris i tuits sobre el Departament, la gent que hi treballa i els casos que estan pendents fa impossible garantir que els tribunals i els fiscals duguin a terme la seva feina amb integritat", ha lamentat. "No deixaré que ningú m'influeixi", ha afirmat Barr en relació amb "el Congrés, les editorials dels diaris o el mateix president". "Faré allò que consideri que està bé", ha sostingut.

No obstant això, Barr ha precisat que Trump "mai" no li ha demanat "fer res en un cas criminal", alhora que ha assegurat que "per descomptat" que està preparat per afrontar les conseqüències de criticar el president nord-americà perquè la seva feina és dirigir el Departament de Justícia i prendre decisions sobre allò que creu que "és correcte".

Trump "té dret" a expressar-se

Per la seva banda, hores abans de l'entrevista, la Casa Blanca ha emès un comunicat en què assegura que Trump "té dret" a expressar les seves opinions "com qualsevol ciutadà nord-americà".

"El president Trump utilitza les xarxes socials de manera molt efectiva per lluitar contra les injustícies al nostre país, incloses les notícies falses", segons el comunicat de la secretària de premsa de la Casa Blanca, Stephanie Grisham. "Té plena fe i confiança que el fiscal general Barr farà la seva feina i complirà la llei", ha resolt.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat