La intenció és clara. Les estacions d'esquí de Ferrocarrils de la Generalitat arrenquen pel pont de la Puríssima una nova temporada d'hivern amb l'objectiu d'acostar-se a les xifres prepandèmia. Després que moltes persones es quedessin sense esquiar l'any passat per mor dels confinaments territorials, la companyia enfronta l'hivern amb "molta il·lusió" i amb el desig que "la meteorologia respongui". "Volem que s'assembli al màxim a les temporades d'abans de la pandèmia. El 2019 va ser un bon any i ens agradaria repetir-lo", ha comentat aquest divendres la presidenta d'FGC, Marta Subirats.

La companyia ha presentat aquest migdia la nova temporada d'esquí a les estacions de la Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot, Portainé i Boí Taüll en un acte celebrat a l'antiga fàbrica d'Estrella Damm. Concretament, està previst que Espot i Port Ainé obrin el 25 de novembre; la Molina, Vallter i Boí Taüll, el 27 de novembre; i Vall de Núria, el 4 de desembre, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. També cal recordar que FGC col·labora en la promoció de les estacions de la Mancomunitat Tot Nòrdic, l'estació de Tavascan i la de Masella per a la promoció del domini conjunt la Molina + Masella. 

Les principals novetats

Entre les novetats d'enguany destaquen les noves màquines de venda i recollida de forfets i bitllets, que faran que l'adquisició de forfets sigui "més còmoda per als usuaris, evitant esperes a les taquilles de les estacions". Així mateix, és remarcable la inclusió del viatge en el Telefèric de la Vall de Núria si es compra el bitllet del cremallera i les exposicions 90 anys d'història. El Cremallera de Núria i Tots podem ajudar el Gall Fer, de Port Ainé. 

Altres novetats interessants són la inauguració del nou Teleesquí Puigfalcó i la nova pista Ginebrell de Boí Taüll, que acollirà els campionats d'Europa d'esquí de muntanya del 8 al 13 de febrer. Uns campionats on es disputaran fins a quatre proves diferents: esprint, vertical, individual i relleus amb la presència dels millors especialistes internacionals. Per la seva banda, a Portainé es posarà en marxa un nou aparcament a la cota 2000, que ajudarà a descongestionar els accessos. 

Esquí Port Ainé - FGC

Un usuari de les pistes d'esquí de Port Ainé / FGC

No s'ha d'oblidar la posada en marxa del nou mirador del Trampolí de Salts de Vall de Núria, un espai on les persones visitants podran simular com saltaven els pioners d'aquest esport. A més, serà possible arribar al trampolí amb un nou circuit de raquetes de neu. Finalment, s'habilitaran una nova terrassa-solàrium a Vallter i nous sistemes de protecció a pistes i estadis de competició de la Molina, que comptarà amb la millora i optimització del sistema d'innivació de neu de les pistes.

Totes aquestes novetats ajudaran a fer que les estacions puguin recuperar les xifres d'abans de la pandèmia. De fet, en un moment on hi ha una certa por a una sisena onada de la covid-19, Subirà ha enviat un missatge de tranquil·litat i ha garantit que les estacions d'esquí que gestiona FGC són un "destí segur". Llavors, ha animat a esquiadors i amants de la muntanya que les visitin i "perdin la por si encara en tenen", alhora que els ha demanat que s'allotgin i facin vida al Pirineu.

191224 VALLTER OML00468

Persones usuàries de les pistes d'esquí de Vallter / FGC

"L'any passat va ser un hivern complicat i enguany les condicions que se'ns presenten creiem que són immillorables. De la mateixa manera que estem recuperant usuaris als Ferrocarrils, estem convençuts que aquest hivern serà una temporada excel·lent a les estacions d'esquí", ha comentat la presidenta de la companyia.

Finalment, Subirà ha evitat entrar en valoracions de la polèmica existent al voltant la possible celebració dels Jocs Olímpics d'hivern. En aquest sentit, només ha manifestat que FGC està a disposició del Govern per qualsevol qüestió relacionada amb el tema. "Si no n'hi ha, res. Si n'hi ha, ens posem a disposició", ha conclòs.

 

Imatge principal: Una usuària de les pistes d'esquí de la Molina / FGC