El conductor d'un cotxe ha perdut el control i ha atropellat una menor que travessava un pas de vianants al número 30 de la Travessera de Gràcia de Barcelona. L’aparatós accident hauria estat provocat per una indisposició momentània de l'home, que ha pujat a la vorera per intentar retirar-se de la calçada, emportant-se pel camí diverses motos aparcades i dues terrasses de restaurants de la zonaQuan ha tornat a l'asfalt, el vehicle no ha pogut evitar col·lisionar amb una nena de 10 anys que creuava el carrer amb la seva mare. 

Accident Travessera de Gràcia Anton Rosa

Foto: Anton Rosa

Com a resultat del xoc, la petita ha estat traslladada intubada a l'hospital Sant Joan de Déu per traumatismes cranioencefàlic, abdominal i pèlvic. El conductor de 58 anys i la seva acompanyant ―que també han resultat ferits però no de gravetat― han estat traslladats a dos centres hospitalaris més. Un altre adult de 61 anys ha pogut ser atès directament al lloc dels fets per contusions lleus.

La col·lisió s'ha produït a dos quarts de nou del matí a l’altura del número 30 de la Travessera de Gràcia. El conductor ha patit una indisposició i ha intentat retirar-se de la calçada en dues ocasions. En el primer intent, el vehicle ha col·lisionat amb els tendals recollits de dues terrasses situats al número 26. Un cop ha tornat a l'asfalt, l'home ha atropellat la menor i ha tornat a dirigir-se cap a la vorera, emportant-se per davant diverses motos. Després ha travessat el carrer de banda a banda i ha aconseguit aturar el cotxe a l'altura del número 33 de la Travessera de Gràcia.

Accident Travessera de Gràcia Anton Rosa

Foto: Anton Rosa

Una testimoni que es trobava netejant una porteria quan ha ocorregut l'accident assegura que l'home estava completament desencaixat en sortir del vehicle. "Era evident que bé no estava", explica la dona, que ha definit el cotxe implicat com un Mercedes fosc.

Accident Travessera de Gràcia Anton Rosa

Foto: Anton Rosa

La via s'ha tallat a la circulació per facilitar les tasques dels equips d'emergència i el trànsit s'ha desviat pel carrer Santaló. La Guàrdia Urbana ha reobert el trànsit a la Travessera de Gràcia uns minuts abans de les 11 del matí i els equips de neteja han procedit a retirar les motos i les peces trencades de les terrasses. En el moment del xoc, plovia a Barcelona.

Al lloc dels fets s'hi han desplaçat set ambulàncies i diversos efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona, del SEM i dels Mossos d'Esquadra.