La plataforma Fem Sant Antoni ha alertat que el contracte de lloguer de 3.500 famílies d'aquest barri del districte barceloní de l'Eixample acaba en els propers mesos, la qual cosa implica que poden estar en risc d'expulsió de les seves llars per pujades del preu o per falta de renovació.

Aquests 3.500 lloguers acabaran d'aquí a 2020, i la plataforma s'ha marcat com un objectiu que els inquilins coneguin els seus drets. Informaran mitjançant una campanya de bustiada la tarda d'aquest dimecres, amb la qual pretenen donar-se a conèixer entre els veïns.

La plataforma insisteix que aquestes famílies podran veure's afectades per desallotjaments invisibles, que recorda que consisteixen a haver de deixar l'habitatge per impossibilitat d'assumir pujades "astronòmiques" de la renda mensual o perquè el propietari opta per no renovar perquè prefereix un altre perfil de inquilí que considera que pot assumir preus més alts.

Fem Sant Antoni és conscient de la situació que pateix el barri, i sap que s'agreujarà en uns mesos amb la inauguració del nou mercat, un edifici que es convertirà en el gran monument del barri que podria arribar a tenir una parada del Bus Turístic. San Antoni serà llavors un dels barris més visitats de Barcelona com ja són El Born, El Gòtic o Gràcia. El creixement del barri inflarà automàticament els preus dels seus lloguers i impulsarà els propietaris a convertir les seves cases en propietats turístiques, quelcom que afecta directament els inquilins.