L’expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, ha tornat a ingressar a la presó de Brians 2, on compleix condemna per l’espoli de l’entitat cultural, per ordre del jutge de vigilància penitenciària. El Departament de Justícia va flexibilitzar el seu règim penitenciari i va concedir-li el 3r grau per malaltia inguarible, i la seva família el va ingressar en una residència privada amb assistència a mitjan gener passat. La Fiscalia s’havia oposat a aquesta mesura i el 13 de febrer passat el jutge va revocar la llibertat condicional de Millet fins que no dicti una resolució sobre si l’aprova o no. Abans d’anar a un centre privat, Millet estava ingressat en el centre penitenciari de Terrassa, i des d’aquest dimarts està a la infermeria de la presó de Sant Esteve Sesrovires.

Millet, de 86 anys, va aconseguir el tercer grau el passat mes d'octubre, que permet sortir cada dia de la presó i tornar només per dormir de dilluns a dijous.  I, davant el seu empitjorament de salut, Serveis Penitenciaris va permetre que complís la condemna en un centre privat i assistit, ja que necessita l’ajuda d’una altra persona per fer totes les tasques quotidianes. Millet va ser condemnat a nou anys i vuit mesos de presó i a retornar 23 milions d'euros que va espoliar al Palau, juntament amb la seva mà dreta, Jordi Montull.  Millet va ingressar a la presó l’estiu de 2020, onze anys després de l’esclat d’aquest cas de corrupció. L'entitat cultural només ha recuperat 12 milions d'euros i l’Audiència de Barcelona ha de posar a concurs més béns embargats als dos processats.  Montull també va obtenir el tercer grau, però el jutge el va fer tornar a règim ordinari.

Noves causes penals

A més a més, l'exresponsable del Palau de la Música té dues causes obertes per ocultar a la justícia ingressos procedents de lloguers i per la desaparició de diversos objectes de valor del seu domicili, presumptament amb la intenció d'evitar la seva obligació d'indemnitzar el Palau de la Música per l'espoli que va perpetrar durant dècades. Precisament no haver pagat la responsabilitat civil imposada, va ser un dels factors que la jutgessa de vigilància penitenciària va tenir en compte per revocar-li el tercer grau que havia sol·licitat en una de les ocasions. 

En un d’aquests casos, la Fiscalia demana 4 anys de presó per a l’expresident del Palau de la Música, a qui acusa de malversació de fons públics per haver ocultat patrimoni embargat a la seva casa de l’Ametlla del Vallès per indemnitzar l’entitat cultural a la qual va saquejar. En concret, la Fiscalia l'acusa d’haver amagat cinc peces amb un valor de 3.395 euros. La investigació s'ha dut a terme al jutjat d’instrucció 4 de Granollers. La segona causa oberta està en un jutjat de Barcelona, on també són investigades les seves dues filles, i la família Montull.