El ja exportaveu de la vaga del taxi de Barcelona, Alberto Tito Álvarez, ha defensat aquest dimecres acceptar propostes en comptes de rebutjar-les totes: "Tots hem de cedir una mica perquè les coses surtin bé". Ho ha fet en una "Carta als taxistes de l'AMB" remesa als periodistes.

"Si avui el taxi no aixeca l'aturada i el decret no tira endavant, ens n'anem a l'abisme, tots volem més sempre però ningú no té el que tenim a Catalunya i mentre d'altres somien amb el que tenim, per a nosaltres és una porqueria", recorda. "No seré còmplice de portar els meus companys a l'abisme, tot i que me n'aniré amb vosaltres a ell", defensa.

"L'assemblea és sagrada i sobirana, i defenso a mort el que la majoria digui encara que no m'agradi, però ningú no m'imposarà res", afegeix la carta oberta.

Álvarez ha dit que durant l'assemblea ha sentit que els seus propis companys li han perdut "el respecte", en al·lusió implícita que els assistents rebutjaven les seves propostes en plantejar el mètode de la votació ―per exemple, van rebutjar votar per urna, perquè es veiés a mà alçada qui acceptava la proposta del Govern, encara que finalment sí que es votarà per urna―.

Crítica a la violència

A més, considera que els treballadors dels VTC "són víctimes del que està passant" i que qualsevol taxista "també treballaria on fos per donar menjar als seus fills".

I s'adreça als periodistes per lamentar qualsevol aldarull que hagin pogut patir: "Detesto el tracte d'algunes persones a qui no els agrada que els periodistes facin la seva feina". "Si no us agraden les imatges de violència, el que cal fer és no trencar res, em fa molta pena que exigim respecte i no respectem els altres", afegeix.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat