David Valls té 57 anys i, durant 20, va treballar com a alt executiu d'una multinacional petroliera. Això li va permetre guanyar molts diners i viure amb tot tipus de luxe, però no era feliç. "Era un executiu molt agressiu i això va estar a punt de provocar-me un veritable col·lapse. Algú que m'estima molt em va fer veure que potser era bo parar i vaig fer un recés a Montserrat. A partir d'aquí va començar tot", ha assegurat en una entrevista a l'ACN.

David ha adoptat el nom de Pau com a religiós i ha deixat enrere la seva vida d'alt directiu per dedicar-se a la pregària. Després de 10 anys preparant-se, primer com a postulant i després com a novici, aquest diumenge ha signat el seu compromís definitiu amb la comunitat benedictina de Montserrat. Fa 4 anys que aquesta comunitat no incorpora un monjo nou.

Avui diumenge, coincidint amb la Solemnitat de la Pentecosta, en la missa conventual, Pau ha confirmat els seus vots definitius a la Regla de Sant Benet. El pare abat Josep Maria Soler li ha lliurat la cogulla i el llibre d'oracions, i ha rebut l'abraçada de cadascun dels monjos del monestir com a símbol d'unió i acollida a la comunitat. 

Executiu agressiu

Casat pel civil i sense fills. David Valls treballava en una multinacional petroliera com a alt directiu. Tal com defineix ell mateix, era un "executiu agressiu", i això el va dur a fer coses de les quals no se sent orgullós. "Quan te n'adones que la gent que és al teu voltant no és feliç i creus que pots estar fent mal a algú, això s'ha d'aturar", ha explicat. 

A punt "d'un veritable col·lapse", una amiga no creient li va recomanar fer un recés a Montserrat i, a partir d'aquí, va sorgir la seva relació d'enamorament". "No va ser d'un dia per l'altre. Va ser un procés", ha explicat. 

germà Pau Valls (abans david Valls) nou monjo Montserrat ACN

Després de passar per l'hostatgeria de Montserrat, va decidir deixar la seva feina a Madrid i iniciar el postulantat i, més tard, el noviciat. Per fer-ho, va fer el "vot de pobresa" de tal manera que ha hagut de desfer-se de tots els seus béns. "He decidit fer aquest pas per ser feliç. Només això ho explica", ha assegurat. 

L'acceptació de la família

David Valls, el monjo Pau Valls, va néixer al barri de Sants-la Bordeta de Barcelona, al si d'una família catòlica. Els seus pares van morir coneixent el canvi que havia decidit fer, i ho van acceptar. Dins de la seva família, assegura, "hi ha qui ho ha acceptat millor que d'altres, però tots volen venir a Montserrat". "Amb això ja ho tinc tot", ha dit. 

Sota la regla de Sant Benet, 'ora et labora', Valls es desperta cada dia a les cinc del matí. Segueix totes les pregàries i feines religioses i treballa. Entre les feines que més li agraden, presenta un programa de música folk, titulat Pelegrins de les ones, que s'emet a Montserrat Ràdio.

Aquest diumenge, coincidint amb la Solemnitat de la Pentecosta, en la missa conventual, Pau ha signat el seu compromís definitiu amb la comunitat benedictina i ha confirmat els seus vots definitius a la Regla de Sant Benet. El pare abat Josep Maria Soler li ha lliurat la cogulla i el llibre d'oracions, i ha rebut l'abraçada de cadascun dels monjos del monestir com a símbol d'unió i acollida a la comunitat.