Doctorands i investigadors de les universitats catalanes s’han tancat a quarts d'onze del matí a l’auditori de la UPF on estava previst celebrar al migdia la inauguració oficial del curs encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra. Aquest col·lectiu, vinculat a la CGT, protesta per la no-aplicació per part de la Generalitat de les millores laborals que contempla l'Estatut de Personal Investigador, aprovat fa sis mesos pel ministeri de Ciència i Innovació. Compten, a més, amb el suport de treballadors de la universitat de CCOO, que s'han concentrat també a l'exterior de l'auditori. Finalment, les converses han permès iniciar l'acte amb una hora de retard.

Vídeo: Marta Lasalas

Davant la concentració dels estudiants a l'Auditori, la UPF ha decidit impedir-hi l'accés al públic i ha iniciat converses amb els doctorands per poder desbloquejar la celebració de l'acte. A les converses s'hi han afegit els rectors de les universitats catalanes, que eren presents al campus per participar en la inauguració, i membres del departament de Presidència.

Mentre els rectors intentaven desbloquejar la celebració de l'acte, les protestes han continuat a l'exterior de la sala, i s'hi ha afegit personal docent i administratiu universitari de CCOO.El president no s'ha presentat al campus fins que s'ha arribat a un acord, una hora més tard de la prevista per a l'inici de la inauguració. Els doctorands han acceptat permetre l'acte després que se'ls ha permès llegir un manifest a Torra amb les seves reivindicacions. El president ha estat rebut amb xiulades i protestes dels concentrats.

El manifest reclama que la Generalitat apliqui les millores contemplades pel reial decret del ministeri, que contempla un augment del salari mínim, la pròrroga fins a 4 anys dels contractes i regular la càrrega docent.