L'associació Cerveceros de España ha constatat que entre juny i setembre es concentra un 31% de la cervesa que es consumeix, més d'11 milions d'hectolitres, pels canvis en els hàbits de consum, l'afluència en bars i restaurants, i l'arribada de visitants estrangers.

Més d'un 60% del consum a Espanya té lloc fora de la llar i és la beguda freda més consumida en hostaleria —un 30% de les vendes anuals de cervesa a bars i restaurants— i aporta la quarta part de la seva facturació, segons un comunicat de l'associació sobre els hàbits de consum.

On es beu més cervesa?

L'entitat presidida per Demetrio Carceller Arce també constata que el bon clima i la presència de turistes n'esperonen el consum a l'estiu a Andalusia, Madrid, Extremadura, Catalunya, el País Valencià i les Balears.

Precisament considera que les previsions d'arribada de turistes tindran un impacte positiu perquè prop d'un 25% del consum de cervesa els fan els visitants estrangers: una de quatre cerveses la consumeix un estranger, i un 99% de turistes de més de 18 anys consumeix aquesta beguda durant les seves vacances a Espanya.

El director general de Cerveceros de España, Jacobo Olalla Marañón, ha explicat que el consum d'aquesta beguda, amb alcohol i sense, als bars o terrasses arriba als seus repunts a l'estiu, perquè "un 90% de consumidors de cervesa prefereixen asseure's amb els amics o la família per gaudir d'una canya a l'aire lliure".