La delegació del govern espanyol al País Valencià ha enviat un requeriment a l’Ajuntament de València perquè procedeixi, en el termini d’un mes, a retolar els senyals de trànsit de la ciutat en valencià i castellà, les dues llengües oficials.

En un comunicat, la delegació ha informat que ha tingut coneixement que alguns senyals estan retolats únicament en valencià i alerta que segons la Llei de Trànsit s’estableix que “les indicacions escrites dels senyals s’expressaran, almenys, en la llengua espanyola oficial de l’Estat”.

Per la seva banda, el delegat del govern de l’Estat, Juan Carlos Moragues, ha demanat “prudència i cautela”, ja que “estem parlant de la vida de les persones, perquè si algú no entén els senyals de trànsit, pot posar en perill la vida de les persones”.

En aquest sentit, Moragues ha expressat l’aposta de la delegació per fomentar l’ús del valencià “sense imposicions ni obligacions que limitin l’ús del castellà ni es produeixin discriminacions per ús de llengua”. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat