Els Bombers han aconseguit estabilitzar, a primera hora d'aquest dimarts, l'incendi forestal que es va declarar aquest dilluns a la tarda a la localitat de Sant Andreu, al Rosselló, a prop del municipi de Perpinyà. Més de mig miler de Bombers i diverses dotacions aèries treballen per apagar el foc que, finalment, s'ha pogut estabilitzar i ha deixat alguns professionals ferits lleus. Segons informen diversos mitjans locals, el foc ja hauria afectat unes 500 hectàrees. El fum va obligar dilluns al vespre a desallotjar diversos càmpings, en els quals algunes de les estructures han quedat afectades. A més es van evacuar unes 3.500 persones. D’altra banda, els veïns de la zona van anar sentint de forma regular petites explosions de bombones de gas

L'alcalde de Sant Andreu ha assegurat que la localitat es troba davant d'un incendi sense precedents i ha decidit habilitar el pavelló municipal per acollir els evacuats. Per la seva banda, els bombers informen que ara mateix el foc segueix actiu, però que les tasques d'extinció estan sent complicades per les ratxes de vent de la zona. Per això, demanen també evitar la zona i facilitar l’accés als serveis d’emergències. 

Bombers ferits

La virulència de les flames va arribar a cremar dos camions dels bombers. Durant les tasques d'extinció, hi ha hagut disset bombers que han patit ferides lleus. Sobretot, per inhalació de fum, tot i que un d'ells ha hagut de ser hospitalitzat després de patir una caiguda.

El foc del Montsià

Els Bombers de la Generalitat van controlar dissabte un incendi forestal a Mas de Barberans (Montsià). L'avís del foc es va rebre a les 21.16 del dia abans, el divendres, en una zona de difícil accés a la Cova del Garrofer, al Parc Natural dels Ports. Fins a 22 dotacions dels Bombers es van mobilitzar i una família britànica va ser evacuada per precaució. A les 04.24 hores de la matinada es va poder donar per controlat l'incendi i la família afectada va tornar a casa cap a les 06.30 hores. A primera hora del matí, un helicòpter dels Bombers va ajudar en les tasques d'extinció i tres dotacions terrestres van seguir treballant al lloc per evitar revifalles. Els Agents Rurals van precisar que el foc va afectar una superfície d'1,2 hectàrees i que investiguen el seu origen.