Més de mig milió de persones ja s'han contagiat de coronavirus a Espanya des de l'inici de la pandèmia. La xifra total de contagis ha arribat a 525.549 persones, després que el Ministeri de Sanitat hagi notificat 26.560 casos nous aquest cap de setmana. D'aquests, 2.440 han estat diagnosticats en les últimes 24 hores, en comparació amb els 4.503 de divendres passat. 

Respecte a les morts, el nou informe publicat aquest dilluns pel departament dirigit per Salvador Illa suma 98 defuncions més des de divendres i 237 en l'última setmana. En total, ja són 29.516 les persones que han mort per Covid-19 a Espanya.

A més, en els darrers 7 dies, 1.829 persones han estat ingressades a un centre hospitalari (137.288 des que el virus va arribar a Espanya) i 161 han hagut d'entrar a una Unitat de Cures Intensives (UCI), fent pujar el total d'aquests casos des que va començar la pandèmia fins a les 12.566 persones.

A la seva roda de premsa setmanal, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, ha assegurat que el país es troba en una "situació molt semblant a les setmanes prèvies", tot i que els positius de PCR són "més alts del que ens agradaria". 

Simón ha confirmat que hi ha una tendència ascendent a nivell estatal, però "variable entre comunitats autònomes", ja que algunes registren una tendència a la baixa.

Pel que fa l'inici de l'escola, ha apuntat que és possible que la situació epidemiològica també evolucioni de maneres diferents a cada comunitat autònoma, motiu pel qual ha demanat "estar molt vigilants" a tots els territoris.

Es contempla l'aïllament de 10 dies

Simón ha avançat que el seu equip “estudia” reduir a 10 els dies de quarantena en el cas de persones que han donat positiu en un test de coronavirus. Preguntat per si es contemplava reduir-lo a 5 o 7 dies com volen fer països com Alemanya, ja ha avisat que això "trigarà més".

De fet, ha explicat que a dia d'avui l’Estat ja no demana als contactes 14 dies de quarantena sempre que es compleixin condicions prèvies, i “si als 10 dies es té un resultat de PCR negatiu es pot aturar la quarantena”. Pel que fa als casos de persones que han donat positiu, “si als 10 dies en porten tres sense símptomes i una PRC negativa no cal continuar amb l'aïllament”.