Un error informàtic a la plataforma LexNET del Ministeri de Justícia ha fet públiques dades provades durant almenys cinc hores. LexNET és un sistema d'intercanvi segur d'informació entre els òrgans judicials i altres operadors jurídics que necessiten intercanviar documents judicials. Aquesta plataforma la va implantar Justícia l'any 2004 i dijous passat es va saber l'error que ha exposat les dades privades.

Com a conseqüència, el Ministeri de Justícia havia convocat un gabinet de crisi per solucionar aquest error que va permetre a qualsevol usuari tenir accés a tota la informació que s'intercanvia. El Ministeri va assegurar que el defecte es va arreglar en menys de cinc hores gràcies a l'advertència d'un usuari del sistema. 

Per la seva banda, la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial, va acordar divendres obrir diligències per aclarir si s'ha violat alguna normativa en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

De moment no es descarta que el motiu de l'error hagi estat l'accés indegut d'alguns usuaris, però com a mesura cautelar el servei estarà aturat fins dilluns. En el cas de Catalunya, on es fa servir un altre sistema informàtic, l'afectació és menor i se centraria únicament en les notificacions que els procuradors d'aquí fan amb la resta de l'Estat.