Un dels aspectes que més dubtes i angoixa ens provoca a l'hora de viatjar és saber què està permès portar dins l'equipatge de mà i què no.

A continuació t'expliquem i et recomanem què pot superar els controls de seguretat per poder viatjar tranquil i amb tot el que necessites dins la maleta.

seguretat aeroport Barcelona - Flickr Francis Lenn

Quins líquids admet l'equipatge de mà?

Entre els líquids permesos hi ha els envasos que no superen els 100 ml. de contingut i guardats en una bossa transparent de tancament fàcil de màxim un litre de capacitat. Només es permet portar una bossa per persona amb aquestes característiques. 

liquidos   reclamacionesdevuelo.es

reclamacionesdevuelo.es

Pel que fa a medicaments, els passatgers estan autoritzats a portar-los. Aquesta és una de les excepcions a la norma que permet portar contingut a qui té necessitats mèdiques o dietes especials. És per això que recomanem portar al damunt la recepta mèdica o la justificació per tal d'evitar problemes al control de seguretat. 

La tercera premissa que permet entrar líquids a l'avió és que aquests hagin estat comprats a les botigues de l'aeroport. 

líquids prohibits aeroport

AENA

Les restriccions sobre líquids a l'equipatge de mà són comunes a tot Europa i el contingut prohibit és el que conté més de 100ml. A més, la tipologia de líquids vetats (de més de 100ml) són: ampolles d'aigua, begudes de consistència similar i xarops; pastes (inclosa la de dents), cremes i olis corporals; perfums i colònies; gels, com serien el de dutxa o xampú; espumes, com la d'afaitar, i desodorants; i aerosols.

Animals a bord

Aquells qui volen viatjar amb els seus animals de companyia també poden. El cost del transport el marca cada aerolínia i el preu acostuma a sumar-se a la tarifa del passatger propietari. 

gos aeroport Air Force Reserve Command

Hi ha dues opcions per viatjar amb animals. La primera, que suposa l'elecció general, consisteix en facturar-los a la bodega de l'avió, on viatgen dins un contenidor habilitat.

La segona opció, menys freqüent, es basa en condicionar l'espai on viatja el propietari a la cabina. Aquesta segona opció només es pot dur a terme si el contenidor habilitat respecta les mides i el pes de gàbia permès, de cada companyia aèria.

Aconsellem que si vols estar acompanyat de la teva mascota, comuniquis la teva intenció a l'aerolínia escollida quan realitzis la reserva del passatge per evitar complicacions a l'aeroport.

Dispositius electrònics 

Els dispositius elèctrics es poden portar dins de l'equipatge de mà però per passar els controls de seguretat, els usuaris hauran de treure l'aparell de la funda i deixar-lo per separat en les safates prèvies a l'escàner.

Per altra banda, com a norma general s'accepta que cada dispositiu contingui dues bateries, una dins i una més de recanvi. Aquesta restricció afecta a persones que viatgen amb equipament fotogràfic voluminós. 

Articles prohibits a l'equipatge de mà

Alguns dels elements que no es permeten passar als controls de seguretat són: armes (per transportar-ne es necessita autorització), objectes de punta afilada, substàncies químiques i dispositius explosius o incendiaris, instruments que permetin ferir de gravetat i una selecció líquids. 

articles prohibits aeroport  / AENA

A més, els agents de seguretat podrien prohibir el pas d'un element que els fa dubtar.