Quina és la mida de maleta que es pot pujar a l'avió? Si estàs a punt de fer un viatge i no vols facturar-la ni tenir sorpreses d'última hora assegura't de quines són les mides que les aerolínies permeten embarcar com a equipatge de mà. Les mesures més habituals són de 55 x 40 x 20 cm i d'un màxim de 10 kg. Tot i això a continuació t'explicarem tots els detalls de cadascuna de les aerolínies.  

Ryanair

La companyia de baix cost Ryanair ha canviat recentment la seva política d'equipatge de mà. Amb la nova normativa es pot pujar a bord una maleta d'un màxim de 45 x 20 x 25, és a dir, la mida d'una bossa de mà i aquesta ha d’entrar fàcilment sota el seient de davant. En el cas que quan arribis al taulell de la companyia portis una maleta petita de rodes, la companyia la baixarà a la bodega -sense cap cost addicional- des de la mateixa porta d'embarcament i s'haurà de recollir a les cintes de l'aeroport de destinació. 

medida equipaje de mano ryanair

Ryanair

Si el que vols evitar és esperar a les cintes de recollida de maletes, Ryanair només et deixa una opció: pagar per la maleta. Pots afegir la teva maleta tant en el moment de comprar el bitllet com després i Ryanair et dona dues opcions: La primera opció té un cost de 6€ que et permet gaudir de la cua prioritària i portar amb tu 2 peces d’equipatge de mà (1 d’aquestes s’haurà de col·locar sota el seient de davant i l’altra, que ha de pesar 10 kg com a màxim, s’haurà de desar al compartiment superior). La segona opció té un cost de 8€ i et permet portar una bossa de 10 kg que hauràs de facturar al taulell de facturació. Podràs recollir-la a la cinta de recollida d’equipatge de l’aeroport d’arribada.

medida maleta ryanair medida maleta 10kg ryanair 

Ryanair

Això sí, si a més del teu equipatge, fas alguna compra d'última hora a la zona lliure d'impostos, no et preocupis! En aquest cas, Ryanair permet pujar les bosses amb tu a l'avió. I sí, en plural, bosses. 

Vueling 

La companyia líder a l'aeroport del Prat té una política d'equipatge més permissiva que Ryanair. Quan viatges amb Vueling pots pujar a l'avió una maleta petita de la mida i pes habituals (55 x 40 x 20 i 10 kg) i a més, també pots portar una altra bossa més petita o un maletí d'una mida màxima de 35 x 20 x 20 cm.

 

medida maleta vueling

Vueling 

Si ets dels qui vol portar tot l'armari a sobre quan viatja, Vueling et dóna la possibilitat d'augmentar el límit de pes de la teva maleta de 10 kg a 14 kg amb la tarifa Excellence. La companyia organitza els seus bitllets en tres tipus de tarifes: Basic, Optima i Excellence. Al lloc web de Vueling pots consultar els avantgatges que hi ha en cadascuna de les tarifes.  

Iberia

Les dimensions de la maleta petita de rodes que permet pujar a l'avió Iberia són una mica més grans de les habituals: 56 x 45 x 25 cm. Tot i això, detallen que aquestes mesures han d'incloure les rodes, la nansa i les butxaques exteriors. Pel que fa a la bossa de mà, no se'n detallen les mides però s'ha de guardar durant tot el vol sota del seient de davant. Per tant, no ha de ser gaire gran.  

equipatge ma  iberia

Si viatges a Londres i esculls Iberia per al teu vol, estàs de sort. Només els passatgers que viatgin a o des d'aquesta ciutat poden pujar al vol una maleta de la mida habitual més una complementaria de 40 x 30 x 15 cm.    

Norweigian

Les polítiques d'equipatge de mà de Norweigian són molt similars a les habituals, tot i això, la maleta pot tenir 3 cm més de profunditat. És a dir, una mida total de 50 x 40 x 23 cm. A més, també pots pujar a bord una bossa de mà petita d'un màxim de 25 x 33 x 20 cm. Per aquells que no han deixat res a casa, Norweigian permet augmentar el límit de pes de la maleta a través de la tarifa Flex o Premium Flex, cosa que permet pujar a l'avió una maleta de 14 kg.

Una curiositat d'aquesta companyia és que té molt presents les activitats esportives i els instruments. A la seva pàgina web inclou una àmplia secció en què s'expliquen tots els detalls per si has de viatjar amb esquís, taules de surf, pals de golf o una trompeta. En alguns casos es poden portar a la cabina però en d'altres s'han de baixar a la bodega. 

ESQUIS PIXABAY

British Airways 

La mida i el pes màxims de British Arways és més gran que l'estàndard en tots els sentits. Pots pujar a l'avió amb una bossa petita de mà de 40 x 30 x 15 cm i una maleta de rodetes de 56 x 45 x 25 cm. Totes dues peces poden tenir un màxim de 23 kg cadascuna. És la companyia ideal per aquells qui volen emportar-s'ho absolutament tot de l'armari, però no volen facturar. 

medida maleta british airways

British Arways

EasyJet

EasyJet té una peculiaritat pel que fa a la política d'equipatges i és que la mida màxima de la maleta és de 56 x 45 x 25 cm (molt similar a l'habitual), però en canvi no té límit de pes. Per tant, sigues hàbil i juga amb l'espai de la maleta per encabir-ho tot.

Giphy

En aquesta companyia la bossa de mà petita només la poden portar els passatgers que tinguin una targeta EasyJet Plus, una tarifa flexi del bitllet, un seient a la part davantera de l'avió o amb més espai per les cames. 
La companyia avisa però que l'espai a la cabina és reduït i que en alguns vols no hi ha espai suficient per a totes les maletes. En aquests casos, la companyia comprovarà si la mida de la maleta és la correcta i si és així, la baixarà sense cap cost addicional a la bodega. 

EasyJet a més, disposa d'un servei de "mans lliures" que permet que viatgis sense preocupar-te per la teva maleta. Un cop arribes a l'aeroport deixes el teu equipatge de mà als taulells de la companyia i ells s'encarreguen de supervisar que arribi a l'aeroport de destí. Aquest servei et permet passar el control de seguretat sense preocupacions per la maleta, però un cop arribis a la ciutat de destinació t'hauràs de dirigir a les cintes per recollir-la. La companyia assegura que amb aquest servei, les teves maletes seran de les primeres en sortir! El cost del servei és de 6 euros per persona/viatge i 14 euros per paquet de grup i trajecte.

Lufthansa 

La companyia alemanya Lufthansa basa la seva política d'equipatges en les tarifes de seients, és a dir, com més paguis, més equipatge pots portar a bord. Les tarifes més bàsiques són la Economy Class i la Premium Economy Class amb les quals pots portar una maleta de rodetes d'un màxim de 55 x 40 x 23 cm i 8 kg. Les següents són la Business Class i la First Class que permeten pujar dues maletes a bord, respectant les mides màximes de la companyia.

media maleta lufthansa

Lufthansa

Air Europa

Les dimensions màximes de l'equipatge de mà a Air Europa són 55 x 35 x 25 cm. Aquesta aerolínia afegeix també la variable que la suma de les tres mesures no superi els 115 cm, incloses les nanses i les rodetes.   

medida maleta air europa

Pel que fa a la bossa de mà petita, Air France permet només una d'aquestes tres opcions. Què t'importa més, la bossa de mà petita, ordinador portàtil o la tauleta? En aquest cas la mida màxima és de 20 x 35 x 30 cm. 

AirFrance

Davant dels dubtes, els clients d'AirFrance poden consultar el calculador d'equipatge de la seva web. En tot cas, les mesures de la maleta són les habituals i només es permet una bossa de mà que com a Air Europa només pot ser una bossa petita de mà, un ordinador portàtil o una tauleta. A més, aquesta companyia especifica que peces com les jaquetes, paraigües, cadires de rodes o crosses estan permeses sense limitacions de mides.  

calculador maletes Air France

No perdis el temps, comprova si la teva maleta encaixa amb les mides de les aerolínies o comença a buscar-ne pel teu pròxim viatge.