En un esdeveniment en el centre d'innovació CEREAL d'Europastry, un dels principals patrocinadors de l'equip, s'ha presentat al conjunt que representarà a Espanya en la segona edició de la Copa Mundial de Panettone per equips que se celebrarà a Verona i Milà, Itàlia del 13 al 18 d'octubre.

L'equip està format per Ton Cortés, capità i actual campió mundial individual; Viena Campos, de CEREAL Bakery; Miguel Castro, de Marea Bread, i Ayose Valiente, de Pans Creatius. A més, el reconegut forner Daniel Jordà participarà com a entrenador, juntament amb el mestre obrador Jesús Machi. També formarà part de l'equip Carlos Mariel, president del Club Richemont España, en qualitat de team mànager.

Durant el torneig competiran 12 equips procedents de 12 països, amb l'objectiu de donar a conèixer en l'àmbit internacional aquestes postres elaborades amb massa mare. El campionat constarà de diverses proves en les quals els integrants de l'equip hauran de preparar tres tipus de panettone: clàssic italià, de xocolata i una versió amb productes locals de cada país, que haurà d'anar acompanyada d'un gelat. A més, l'equip portarà des d'Espanya quatre panettones ja elaborats, que hauran de decorar i presentar davant del jurat.

Segons paraules de Ton Cortés, "ens estem preparant molt intensament. El nostre objectiu és fer un bon panettone italià, conforme amb les regles i amb la tradició del país, i demostrar-li al món que Espanya és el segon país líder en aquestes postres".

En els últims anys, el consum de panettone a Espanya ha augmentat un 25%, atraient nous perfils de consumidors i ocupant un lloc destacat als aparadors d'alta pastisseria durant tot l'any, segons dades d'Europastry. La seva popularitat, explica el forner Daniel Jordà, es deu que "a diferència d'altres postres més clàssiques, com el torró, el panettone és un producte aeri i lleuger, que no produeix aquesta sensació de pesadesa."