Una cinquantena de persones de la Xarxa d'Entitats Climàtiques, que engloben diferents entitats de lluita contra el canvi climàtic, s'han concentrat aquest divendres davant de la Cimera Catalana d'Acció Climàtica impulsada per la Generalitat per reivindicar la seva veu i lamentar no haver estat convidadats a participar a la cimera.

Un dels seus portaveus, Álex Guillamon, s'ha queixat de que s'afronti una cimera catalana sobre el clima "sense convidar les entitats que han posat el canvi climàtic a l'agenda política", mentre que una altra portaveu, Maria Serra, ha remarcat que no els silenciaran. Les entitats s'han concentrat a prop del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) corejant consignes com 'Justicia Climàtica ja' i han reclamat que Catalunya adopti les directives dels òrgans científics de Nacions Unides.

La Xarxa d'Entitats Climàtiques ha proposat una sèrie d'onze mesures urgents a la Generalitat per fer davant el canvi climàtic, com aturar els plans d'actuació d'ampliació d'activitat del port i l'aeroport, l'aplicació d'una taxa anticontaminació per entrar en vehicle privat amb baixa ocupcaió a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona.

També demanden implementar l'article de la llei de canvi climàtic per reduir el consum final d'energia un 32,5%, la prohibició de plàstics d'un sol ús, garantir la gestió pública de l'aigua o revisar el currículum escolar per afrontar l'estat d'emergència climàtica.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat