Blas Herrero, propietari de la cadena de ràdio Kiss FM, ha ofert uns 150 milions d'euros a Prisa pel diari El País i la Cadena SER, segons informa Expansión. Herrero, assessorat pel banc Société Générale, ha tramès una carta al consell d'administració de Prisa amb la proposta, segons han indicat fonts financeres a l'esmentat diari. L'empresari asturià té el vistiplau d'alguns accionistes de Prisa.

La clau de l'operació és la postura que adoptin Amber Capital, un fons privat que és propietari del 30% del capital de Prisa, i Banco Santander, que controla directament el 4% de l'editora i, indirectament, un altre 20% en mans d'accionistes als que va prestar diners per entrar en la propietat.

Suspesa la cotització

Davant d'aquestes informacions, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha decidit aquest dijous "suspendre cautelarment, i amb efectes immediats", la negociació de Prisa  en borsa "per concórrer circumstàncies que poguessin pertorbar el normal desenvolupament de les operacions sobre els citats valors".  A l'hora de la suspensió, que s'ha produït abans de l'obertura del mercat, les accions de pressa cotitzaven a 0,719 euros.

Oportunitat

La divisió de mitjans de comunicació de Prisa està en pèrdues operatives. La pandèmia s'ha traduït en pèrdues de 166 milions d'ingressos i de 119 milions d'Ebitda a causa de la caiguda de la publicitat. Fonts pròximes a Blas Herrero han dit a Expansión que, malgrat els mals resultats, l'empresari asturià considera que és una bona oportunitat de quedar-se amb marques històriques com El País, Cadena Ser i les emissores de ràdio a Amèrica Llatina. El diari perd diners cada any, mentre que la cadena té uns costos molt alts pel que s'estila al sector i necessita una inversió elevada per digitalitzar-se.

Kiss FM és una cadena basada en la radiofórmula musical. L'EGM d'abril del 2020 li atorga una audiència de 887.000 oïdors diaris. Grup Kiss Media també opera Hit FM i les cadenes de televisió Hit TV i DKISS. A Catalunya té emissores a Barcelona i a La Bisbal d'Empordà.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat