Trobar el rei emèrit fugit pot ser més difícil que buscar a Wally. El secretisme amb la nova vida de Joan Carles I, com ara on s'allotja exactament, què fa ara que ja no és cap d'Estat, qui són els seus fills i com es costeja l'estada a Abu Dhabi, ha inspirat un escriptor i una il·lustradora a fer la seva pròpia versió del famós 'On és Wally', en el qual els lectors han de trobar el simpàtic personatge d'ulleres rodones i jersei de ratlles enmig de dibuixos enrevessats i plens d'altres figures i objectes que ho compliquen molt.

Cover L Merito Baja
La portada de ¿Dónde está L-Mérito?
Doble L Mérito 1 Baja
El cop d'Estat del tinent coronel Tejero / ¿Dónde está L-Mérito?

¿Dónde está L-Mérito?

Sota el pseudònim L-Matocrítico, l'escriptor del llibre ¿Dónde está L-Mérito? ha creat aquesta versió satírica del conegut Wally. Les simpàtiques i detallades il·lustracions, de la mà de Laura Árbol, situen l'emèrit en diverses escenes repletes de personatges, i que tenen a veure amb la vida del monarca fugit. Algunes de les pàgines plasmen moments de la història d'Espanya, com ara el cop d'estat de 1981, on Joan Carles I va jugar un paper protagonista, o la selva de Botswana, on va esclatar la polèmica de la caça d'elefants.

"És un home difícil d'atrapar"

En la introducció del llibre, l'autor el descriu com "una història de ficció basada en fets re(i)als". "Acompanya'ns en un viatge a la recerca d'algú a qui tots coneixem i admirem. Trobar-lo no serà tasca fàcil; L-Mèrit és un home difícil d'atrapar", indiquen. "Ens banyarem en les aigües de Sanxenxo. Practicarem la nostra punteria en les selves de Botswana. Ballarem en discoteques de la Costa del Sol. Assistirem a luxosos banquets a palau. Regatejarem als socs de Dubai. Salvarem el país en el Congrés dels Diputats. Ens lliscarem per les pistes de Vaquèira i encara tindrem temps per a gaudir d'uns quants jocs de taula i tancar-li la boca al populisme bolivarià. Recorrerem el planeta de punta a punta, reviurem els moments clau de la història del nostre país, ens trobarem amb alguns dels famosos més importants d'Espanya, però… On és L-Mèrit?", diuen.

Doble L Mérito 7 Baja
Busca Joan Carles I a Botswana