El magnat Elon Musk, propietari únic de Twitter, ha alertat als empleats de la companyia que no pot descartar la fallida de l'empresa, segons ha avançat aquest divendres l'agència Bloomberg i altres mitjans econòmics. "La declaració de fallida no pot descartar-se", ha assegurat Musk en una reunió amb el seu personal central a San Francisco. En la mateixa trobada ha anunciat als treballadors que s'ha acabat el teletreball i han de tornar a les oficines, sota l'amenaça de ser acomiadats.

Fugida d'alts càrrecs de Twitter

Aquest anunci s'ha produït enmig de l'allau d'abandonaments per part dels alts càrrecs de la companyia, entre ells Yoel Roth -que en l'última setmana figurava com a estrella emergent de Twitter i al qual el mateix Musk va citar amb freqüència en els seus tuits- i Robin Wheeler, segons la mateixa agència. Roth i Wheeler havien acompanyat a Musk en els seus primers passos com a propietari únic de Twitter, i l'havien ajudat a perfilar una nova política de moderació de continguts que tenien com a propòsit tranquil·litzar als usuaris, però sobretot als anunciants, que és la font principal d'ingressos de la xarxa social. 

La sortida d'aquests dos alts càrrecs se suma a la d'altes executius coneguts hores abans: Llegeixi Kissner, Damien Kieran i Marianne Foggerty, que passaven per ser els màxims responsables de les unitats de seguretat per als usuaris i que suposadament han deixat l'empresa en les últimes hores, de moment només Kissner ho ha reconegut en el seu propi compte en la xarxa. Fet que el diari New York Post no ha dubtat a qualificar aquesta sortida d'alts càrrecs d'un "vaixell que naufraga". 

Un panorama econòmic alarmant a Twitter

Elon Musk va confirmar el divendres passat que la companyia perdia quatre milions de dòlars diaris. A més, aquest divendres ha admès que ha venut 19,5 milions d'accions (per gairebé 4.000 milions de dòlars) de la seva empresa Tesla d'automòbils elèctrics per "salvar" Twitter, ja no sembla tan segur de poder-ho aconseguir. L'admissió de Musk es coneix 24 hores després que documents de Tesla presentats davant la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC) reflectissin la venda de les accions, que s'hauria realitzat el 4 de novembre, pocs dies després que l'empresari es fes càrrec de Twitter.  Amb aquesta venda, Musk trenca la promesa que va fer als accionistes de Tesla aquest agost quan va dir que no es desprendria de més títols del fabricant d'automòbils. 

Aquest dimecres, Musk va enviar un missatge a tots els empleats reconeixent que "el panorama econòmic és alarmant", en la reunió d'avui els hi ha dit que la companyia necessita amb urgència convèncer als usuaris per pagar els 8 dòlars que es requereixen per comptes verificats, una idea molt controvertida i que genera polèmica en la mateixa xarxa. Per la seva banda, els anunciants no acaben de veure clar els plans de Musk i han estat bastants -entre ells General Motors o Volkswagen- els que per prudència han retirat la seva publicitat de la xarxa fins a tenir una idea del futur de la plataforma.