El Departament d'Educació impulsarà enguany un pla pilot per impartir religió islàmica als centres educatius públics de Catalunya, tal com s'ha publicat aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Aquesta experiència s'aplicarà al Consorci d'Educació de Barcelona i als Serveis Territorials d'Educació al Baix Llobregat, Girona i Tarragona.

Així doncs, els pares, mares o tutors legals són els que hauran de fer la petició sobre si els menors assistiran a les classes de religió islàmica i, en funció d'això, cada àrea educativa habilitarà un docent que imparteixi aquesta assignatura als centres de primària i de secundària. 

Aula (Wokandapix)

Una aula d'una escola / Wokandapix

Similar l'assignatura de religió catòlica

La impartició d'aquesta assignatura serà similar la de religió catòlica, que és optativa per aquells alumnes que demanen aquesta matèria. En el cas de la religió islàmica, el pla pilot contempla que, preferentment, s'imparteixi en el primer curs de l'educació primària i a primer de l'ESO. No obstant això, si el professorat té més disponibilitat horària es podrà realitzar en altres cursos.

Ara per ara, segons fonts del Departament d'Educació consultades per l'ACN, la previsió s'estén fins al programa pilot i, per tant, no es preveu res sobre possibles implantacions futures en més àmbits territorials o sobre la consolidació de la matèria com a assignatura optativa del currículum oficial.

En el cas del professorat, la resolució estableix que correspon a la Comissió Islàmica d'Espanya designar els perfils que consideri oportuns. En aquest sentit, és el mateix criteri que s'aplica per al professorat de la religió catòlica, en la designació dels quals intervé la Conferència Episcopal Espanyola.

El PPC mirarà "amb lupa" el pla

El líder del Partit Popular de Catalunya, Alejandro Fernández, ha alertat a Twitter que miraran de ben a prop el nou pla pilot de la Generalitat per impulsar la religió islàmica a les escoles. 

"Analitzarem això amb lupa: qualsevol mesura que atempti contra la igualtat entre homes i dones i imposi a aquestes últimes a la submissió a l'home o l'obligació de portar burka o qualsevol altre imposició", ha manifestat Fernández al Twitter on també ha assegurat que si es dona aquest tipus de situació, ho portaran als tribunals.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat