La vaga de pilots d'Easyjet ha provocat dos vols cancel·lats a l'aeroport del Prat fins a les 12 del migdia. En concret, han estat dues operacions amb origen o destí Ginebra, segons ha informat el sindicat Sepla, que convoca l'aturada. A banda, també hi ha hagut dues cancel·lacions a Palma de Mallorca, on s'han anul·lat operacions amb origen o destí Berlín. La d'aquest dilluns és la tercera jornada de vaga d'un nou període d'aturades dels pilots de la companyia suïssa. Enguany, a més, en plena operació tornada, coincideix amb la protesta dels tripulants de cabina de Ryanair, que a primera hora del matí ha deixat quatre retards a l'aeroport del Prat.

Des de Sepla, el sindicat convocant de la vaga, apunten que "el seguiment de la protesta és del 100% amb el màxim respecte als serveis mínims". La vaga és perquè els pilots reclamen poder recuperar les condicions laborals prèvies a la pandèmia una vegada es comença a recuperar l'activitat als nivells de 2019. També demanen que els seus salaris s'equiparin amb l'Índex de Preus al Consum (IPC). Aquest dilluns es complirà la novena jornada de vaga. Entretant, el Sepla ha impugnat davant l'Audiència Nacional els serveis mínims decretats pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i també els ha denunciat davant Inspecció de Treball. El motiu pel qual ho fan és perquè han detectat "pràctiques abusives i pressions" als pilots durant les aturades. "No és lògic que amb uns serveis mínims del 59%, la realitat sigui que es vola en un 95%", posen en relleu els sindicats.

Vaga a Ryanair

La vaga d'Easyjet coincideix amb la de Ryanair que ha començat aquest dilluns amb quatre retards a l'aeroport del Prat fins a les nou del matí. En concret, totes les demores han estat en les arribades, segons ha informat USO, un dels sindicats convocants. De moment, no hi ha hagut cap cancel·lació, tampoc al conjunt de l'Estat. A Girona, la vaga no ha tingut afectació durant les primeres hores del matí. Els motius que han portat els treballadors de Ryanair a fer aquesta àmplia convocatòria de vaga és la demanda d'una millora de les condicions salarials. El que reivindiquen és que se'ls equiparin les seves retribucions a les que tenen els seus companys d'empresa a altres bases europees, com són els casos d'Alemanya o bé França. En paral·lel, consideren que cal fer un nou conveni per al personal de cabina. La vaga, concretament, afecta els aeroports de Barcelona, Madrid, Màlaga, Sevilla, Alacant i Palma. Ja abans d'aquestes aturades, n'havien realitzat una vintena durant el mes de juliol, causant la cancel·lació de 250 vols i l'endarreriment d'almenys un miler.