La vaga de Ryanair dels tripulants de cabina ja fa dies que ha començat i s'allargarà durant cinc mesos. L'horari de la vaga que comportarà desenes de vols cancel·lats i alguns retards als aeroports serà de 24 hores, de dilluns a dijous, mentre el cap de setmana la companyia funcionarà amb normalitat.  La vaga es mantindrà fins al 7 de gener, si no es produeix cap acostament entre l'empresa i els sindicats convocants USO i Sitcpla, quelcom que sembla difícil. La secretària general d'USO-Ryanair, Lidia Arasanz, ha indicat que "les converses estan completament trencades. Ryanair no vol reprendre les negociacions per pactar un nou conveni col·lectiu que s'apliqui a tots els tripulants de cabina". Per fer front aquesta extensa convocatòria, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha fixat uns serveis mínims d'entre el 34% i el 81% a l'aeroport de Barcelona el Prat, però que arriben al 85% en altres aeròdroms.

La nova convocatòria de vaga a Ryanair arriba després de 20 jornades de mobilització entre el juny i el juliol, en protesta per la suspensió de les negociacions amb els dos sindicats pel primer conveni de la companyia i també per reclamar que s'apliqui a la plantilla la legislació espanyola. Les dues primeres convocatòries de vaga van provocar la cancel·lació de 319 vols de Ryanair i més de 1.000 retards a les 10 bases que la companyia irlandesa té a l'Estat, amb incidència especial a l'aeroport del Prat. Des de la redacció d'El Nacional.cat et mantindrem informat de tots els vols cancel·lats de Ryanair avui i els propers dies, així com també els vols amb retards mentre duri la vaga. Actualitzarem aquesta informació diàriament, tan bon punt l'aerolínia comuniqui el llistat de cancel·lacions del dia.

Vols amb retard avui, dimecres 31 d'agost 

La vaga dels tripulants de cabina de Ryanair ha tancat aquest dimecres amb 51 retards a l'aeroport del Prat, dels quals 20 han estat sortides i 31, arribades. A Girona, s'han registrat 12 retards, set arribades i cinc sortides. Al conjunt de l'Estat, el nombre de retards s'ha elevat fins als 252. No hi ha hagut cap cancel·lació. 

Fins quan durarà la vaga de Ryanair a l'aeroport?

La vaga de Ryanair va començar l'estiu 2022 amb algunes aturades puntuals, però a partir de l'agost, els tripulants de cabina han intensificat la protesta i han convocat una vaga a l'aeroport que s'allargarà fins al 7 de gener de 2023, és a dir, una aturada de 5 mesos. Quins vols es veuran afectats? Doncs l'horari de la vaga de tripulants de cabina és de 24 hores de dilluns a dijous, de manera que la quantitat d'afectacions es pot agreujar amb aquests mesos en què hi ha diversos vols programats en temporada d'estiu.