Dues persones han mort aquest dimecres al matí després que s'estavallés l'ultralleuger on anaven, a prop de l'aeroport de la Seu d'Urgell, segons han indicat els Bombers de la Generalitat. L'ultralleuger s'ha estavellat poc després de tres quarts d'onze del matí en una zona propera a l'aeroport.

L'alerta l'ha donat un camioner. L'aparell, que era d'ús privat, feia un vol de proves quan ha patit l'accident i, de fet, segons ha assenyalat l'inspector en cap de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de l'Alt Urgell, Salvador Plens, l'avioneta ''habitualment'' utilitzava l'aeroport de la Seu d'Urgell com a lloc de proves.

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos s'ha fet càrrec de la investigació per esclarir les causes de l’accident. Fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat tres ambulàncies del SEM i sis dotacions dels Bombers de la Generalitat amb el GRAE, a més d'efectius dels Bombers d'Andorra, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil.

Els Bombers de la Generalitat han recuperat els cossos de les dues víctimes de l'accident. Una de les víctimes ja ha estat identificada, es tracta del pilot de l'aparell, de 73 anys, nacionalitat belga i amb residència a Andorra. L'altra víctima encara està pendent d'identificació.

Els cossos de les víctimes han quedat atrapats a l'aparell i els bombers els han pogut rescatar a les sis de la tarda després de dur a terme les tasques d'excarceració. Un cop retirats els cossos de l'aparell es traslladaran per fer l'autòpsia.