Dos estudiants de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Arnau Ricart i Pau Mariné, participaran en l'Uniraid, una aventura dirigida a universitaris emprenedors que consisteix a creuar el Marroc amb un cotxe de més de 20 anys. Són dos alumnes del primer any del grau d'Enginyeria d'Automoció, que s'ha estrenat aquest curs en la UVic-UCC, i del 24 de febrer al 4 de març disputaran aquesta competició, plantejada com un projecte formatiu amb l'única condició que el turisme no sigui un 4x4 i tingui cilindrada màxima de 1.300 centímetres cúbics. L'esdeveniment arrencarà a Tànger i creuarà el país africà per l'interior, passant, per entre altres punts, el desert d'Erg Chebbi -pertanyent al Sahara-, i acabarà a Marràqueix, segons ha informat la universitat en un comunicat.

En total seran nou dies i set etapes que hauran de realitzar amb un Citroën AX 1.1 de l'any 1994, que han preparat els dos estudiants per afrontar el repte i, com a novetat aquest 2018, la prova tindrà una etapa maratoniana de dos dies per una zona de desert, una altra de nocturna de navegació i una altra en ple Atles, a 2.200 metres d'altitud.

Els dos estudiants es van conèixer a l'inici del curs i compartien el desig de participar en aquest certamen: "Serà la nostra estrena al món dels raids, estem molt motivats i amb moltes ganes", han afirmat.

ASPECTE SOLIDARI

Ricart i Mariné, a més de preparar el vehicle, també estan fent una campanya de recollida de material solidari, ja que la prova inclou lliurar un mínim de 30 quilos a pobles del desert que l'organització ha programat. En l'Uniraid de 2018, que pretén fomentar el treball en grup, l'esforç, la motivació i la gestió de recursos, s'han inscrit 244 estudiants repartits entre 122 equips d'Espanya, Portugal i Andorra.