Una dona ha perdut la seva plaça d'aparcament de minusvàlids per l'ampliació de terrasses que ha impulsat l'Ajuntament de Barcelona. Segons ha explicat l'afectada a ElNacional.cat, feia més de deu anys que tenia la plaça davant del seu domicili al carrer Loreto i la llicència estava en vigor, però la nova normativa del govern de Colau que permet ampliar els espais dedicats a bars i restaurants ha fet que perdés el seu aparcament adaptat sense oferir-li cap altra solució.

El passat 31 de juliol uns operaris van esborrar la plaça de la calçada i van pintar una nova senyalització per instal·lar la terrassa del restaurant del davant. Tot i que els treballadors del local van advertir-los que es tractava de l'aparcament d'una veïna en cadira rodes, la modificació va tirar endavant.

Com es pot observar a les imatges, els operaris van retirar, fins i tot, el cartell que indicava que es tractava d'una plaça especial. A més, la dona denuncia que, tan sols uns metres després, s'han mantingut els aparcaments per a motocicletes i la zona blava. "No té cap sentit i no m'han ofert cap alternativa i ja no sé què fer", lamenta.

terrassa carrer loreto - I.C

terrassa carrer loreto - I.C

terrassa carrer loreto - I.C.

Imatges: La reconversió de l'aparcament en una terrassa.
 

L'afectada porta denunciant la situació des del juliol, però a hores d'ara encara no ha aconseguit ser escoltada per l'Ajuntament. Després de fer desenes de trucades, instàncies i presentar-se a les oficines presencialment, només ha aconseguit que se li obri un expedient per estudiar el cas i la resposta encara no ha arribat.

"Fa 25 anys que visc aquí. Tothom em coneix i sempre hem tingut la llicència al dia. La renovem cada any per tenir la plaça. No entenc com passa això. Ara depenc del meu marit, que ha de donar voltes per intentar trobar un aparcament i ajudar-me a entrar a casa", relata amb indignació.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat