La dona de Fèlix Millet, Marta Vallès, ha obert el torn de les declaracions dels responsables civils a títol lucratiu. El cas assenyala Vallès com a beneficiària de part del frau, tant per la retirada de diners en efectiu, com dels viatges i els casaments de les filles.

Vallès era administradora de Bonoima SL, una de les empreses pantalla de Millet per blanquejar els diners. 

Sobre les comissions a CDC ha declarat que "ni en somnis" hagués dit mai que es paguessin comissions a CDC a través de l'empresa de què era administradora. 

En una declaració que en alguns moments ha vorejat l'absurd i que ha tingut diversos moments còmics, Marta Vallès ha deixat clar que no entén el frau que se'ls imputa perquè ells tenien diners. "No teníem problemes de diners", ha dit, enumerant el patrimoni familiar de Millet, però sobretot el seu capital per les empreses Guarro-Casas.

Sobre els casaments, Vallès ha dit que ella en va quedar al marge i que tot ho va organitzar Fèlix Millet. Amb tot, ha admès el mateix que va explicar el seu marit durant la declaració, que era un acte per donar publicitat al Palau: "Ell vivia només pel Palau de la Música, qualsevol cosa que podia beneficiar el Palau, ho comentava i van voler aprofitar els casaments per fer un acte social i donar a conèixer que es podien fer bodes al Palau. Era propaganda".

Caràcter "dificilet"

"El meu marit té un caràcter dificilet. És bona persona, eh, però millor no discutir amb ell". Fins a tres vegades en la curta declaració que ha fet Vallès. 

Sobre els viatges Marta Vallès també ha deixat clar que es limitava a obeir el seu marit: "Deia 'marxem a tal lloc tal data'. Amb ell era millor no discutir. Era lògic que jo pensés que eren diners nostres".

"Ves al notari i firma"

La dona de Jordi Montull, Mercè Mir, també ha declarat avui. Era l'adminisradora d'una de les empreses pantalla i ha explicat que va fer el que li va dir el seu marit: "Un dia em van dir: ves al  notari i firma". I ho va fer i no li va demanar cap explicació. També ha admès que ella no controlava res: "Vaig donar els poders al meu marit".

Així com els Millet han dir diverses vegades que no havien faltat mai els diners i que tenien un gran patrimoni, la dona de Montull, ha deixat clar que ells de diners, herències o patrimoni no en tenien: "“A casa els diners de casa eren de casa. No tinc cap protrimoni familiar".

Sobre el viatges ha deixat clar perquè no els pagaven: "Per mi m’ho regalava el sr Millet".

I sobre les obres ha volgut aclarir que "no se n’han fet gaires d’obres als meus domicilis, nosé a quines es deu referir".

Mercè Mir dona de Montull / ACN