Un dels principals atractius d'Eivissa es perdrà aquest estiu: les discoteques. El govern balear, seguint les ordres de l'espanyol, limitarà l'oci nocturn a locals que no superin l'aforament de 300 persones i per tant es tancaran les portes de les principals discoteques de les illes, també a Mallorca. L'obligació de suprimir les pistes de ball i posar-hi cadires perquè tota la clientela pugui estar asseguda i fins i tot plantejar-se no obrir fins l'any que ve o quan es tingui una vacuna efectiva contra el coronavirus són una realitat.

Un dels punts de referència de la festa a Eivissa, Ushuaia, ja ha emès un comunicat on lamenta la decisió però consideren que "la prioritat i la consideració, ara mateix, és la salut de tothom", i ja treballen enfocats al 2021. Altres grans discoteques de gran format com Pacha, la setmana passada anunciaven l'esperat retorn per aquest estiu i encara no s'han pronunciat. A més, no es faran excepcions pels grans centres com Magaluf, Platja de Palma o Sant Antoni els qui tampoc es podran agafar a la llei de l'aforament limitat.

El document que reguli l'oci balear s'aprovarà avui. El conseller de Turisme, Iago Negueruela, del govern de la presidenta Francina Armengol es va reunir ahir amb el Jesús Sánchez, president de l'Associació Balear de l'Oci Nocturn i Entreteniment (Abone). Els empresaris del sector demanen ajudes econòmiques per compensar les pèrdues. Tan sols 40 clubs eivissencs generen 300 llocs de feina directes i 150 indirectes.