Les discoteques i els bars d'oci nocturn podran obrir a la fase 3 de la desescalda. Després de molts dubtes, Sanitat autoritza l'obertura d'aquests locals després que quedessin fora de les primeres mesures per aquesta etapa del desconfinament, però finalment el Ministeri ha decidit incloure'ls després de rebre moltes queixes del sector.

El text publicat aquest dissabte pel BOE assenyala que les discoteques poden, efectivament, obrir les seves portes a la ciutadania, però amb condicions diferents a les de bars i restaurants. Aquestes condicions diferents són no superar un terç de l'aforament i si el local té "un espai destinat a pista de ball" no es podrà fer servir com a tal i només es podrà usar per instal·lar-hi taules. El que sí que podran seguir fent es atendre els seus clients a la barra sempre que puguin mantenir una distància de dos metres entre cada client. Les terrasses es podran ocupar fins el 75% de la capacitat habitual.

Adeu a la meitat de les discoteques?

La patronal espanyola de l'oci nocturn, Spain Nightlife, alerta que un 50% de les 30.000 sales de festa, discoteques i bars musicals del país podrien tancar abans d'acabar l'any si el sector, que dóna feina a unes 300.000 persones, no pot reiniciar la seva activitat en breu i segueix sense rebre ajudes. "El sector està totalment abandonat, no rep ajudes de cap tipus. Estem en una travessia de desert i calen ajudes urgents i reals, si no la meitat dels locals no arribarà a finals d'any", assegura, en una entrevista amb Efe, el secretari general de Spain Nightlife, Joaquim Boadas.

A Catalunya, on hi ha més de 3.700 locals d'oci nocturn, la patronal FECASARM, que presideix David López, ha sol·licitat una reunió amb la Generalitat per tractar la desescalada del sector i ha proposat crear una taula de treball en què hi participin ajuntaments, els departaments d'Interior i Salut, els cossos policials i les empreses de seguretat i de control d'accessos, entre d'altres.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat