Isabel Ferrer, diputada de Junts per Catalunya, serà la nova directora general de Protecció Civil. Ferrer substituirà Joan Delort en el càrrec, que passarà a ser el nou director del 112.

Ferrer va ser una de les encarregades de la gestió de l'assistència social als familiars de les víctimes de l'accident de l'avió de Germanwings. Era la responsable de l'atenció psicosocial en emergències massives del Centre d'Urgències i d'Emergències Socials de Barcelona i a més d'intervenir en la gestió de Germanwings va treballar també en l'atenció a les víctimes de l'esfondrament en el barri del Carmel.

Isabel Ferrer té un màster en Protecció civil i gestió d'emergències a la Universitat de València (2015). Té la diplomatura en Treball Social per la Facultat de Treball Social Fundació Pere Tarrés, de la Universitat Ramon Llull (1987) i un postgrau en Salut mental en situacions de violència política i catàstrofes a la Universitat Complutense de Madrid (2011).

Del 1987 al 2004 va treballar com a treballadora social al Centre de Serveis Socials del Raval (Ciutat Vella), al Centre de Serveis Socials de Gràcia i a l'Oficina d'Urgències i Emergències Socials; com a educadora al Centre Matern Infantil i com a educadora de carrer del barri de la Barceloneta (Ciutat Vella). Va ser directora del Servei d'Atenció Domiciliària de l'Ajuntament de Barcelona (2004-2008), directora Operativa del Pla «Barcelona Ciutat Refugi», de l'Ajuntament de Barcelona (2015-2016), directora de Serveis d'Urgències i Emergències Socials de l'Ajuntament de Barcelona (2001-2016), responsable d'Urgències i Emergències Socials de la Diputació de Barcelona (2016-2017) i cap del Departament de Resiliència Urbana de l'Ajuntament de Barcelona (2017-2018).

La nova estructura del departament

Amb Isabel Ferrer es tanca tota l'estructura del Departament d'Interior.

Miquel Buch té al seu costat Brauli Duart com a secretari general d'Interior. A les direccions generals hi haurà, un cop estiguin nomenats, Andreu Joan Martínez a la policia, Manel Pardo als bombers i Juli Gendrau al Servei Català de Trànsit. Joan Delort passa a la direcció del 112 i la direcció general de Seguretat es manté en mans de Jordi Jardí. També es manté el cap de gabinet del conseller, Pere Ferrer.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat