La directora general de Twitter per Espanya i Portugal, Nathalie Picquot, ha anunciat que té intenció de dimitir després de més de tres anys al càrrec. Segons el diari El Mundo, Picquot havia mostrat desavinences amb la política de continguts de la companyia respecte a algunes qüestions com les eleccions a Catalunya i els successos relacionats amb l'empresonament de Pablo Hasél.

Segons fonts pròximes a Picquot, ja feia temps que la directora criticava que la política de continguts de Twitter a Espanya estigués "dictada i dirigida des dels Estats Units". Discrepava, sobretot, en aspectes relatius a la censura, segons ella, "arbitrària" de missatges i perfils que ella volia que seguissin actius. Aquestes diferències s'havien vist agreujades amb els últims esdeveniments "que han esgotat la seva paciència i l'han portat a resignar-se i deixar el càrrec". Entre els últims esdeveniments hi ha el tancament del compte a la noia ultra antisemita que va protagonitzar una manifestació a Madrid. Es desconeix si ha estat la gota que ha fet vessar el got a Picquot.

La directora ha compartit la notícia en el seu perfil d'aquesta xarxa social. "Després de 3 anys al front de Twitter Espanya he decidit fer un gir a la meva vida professional i deixaré l'empresa aviat. Amb ganes de començar una nova etapa en la meva carrera amb nous aprenentatges i reptes diferents. Molt agraïda i orgullosa d'haver liderat aquest gran equip!", ha piulat. 

En un comunicat, des de la companyia ha declarat que estan "enormement agraïts" per les contribucions de Picquot a Twitter a Espanya i li han desitjat sort en la nova etapa. Així mateix, l'empresa ha informat que s'iniciarà "immediatament" un procés de recerca per trobar un substitut per al seu lloc. 

Twitter va tancar el compte de la jove ultra

En els últims dies, s'ha parlat molt d'aquesta xarxa social, després que el passat dimecres se suspengués el compte de Twitter de la jove que s'ha fet tristament famosa per demanar l'extermini dels jueus. La suspensió del compte var estar impulsat per la Fundació Reeixida, que té com un dels seus objectius perseguir l'antisemitisme, segons van anunciar.

Directora de Twitter Espanya en els últims tres anys

Picquot va assumir la direcció general de Twitter per a Espanya i Portugal el novembre de 2017, va entrar com a substituta de Pepe López de Ayala, el qual havia estat nomenat director general de Twitter per als mercats de parla hispana d'Amèrica Llatina.

Abans, havia treballat durant onze anys a Google Espanya, allà va ocupar diversos càrrecs, com la de directora d'agències, vídeo i branding. També va ser responsable de l'àrea de branding o directora de desenvolupament de partnerships estratègics. Abans del seu pas per Google, va treballar en altres companyies com Adlink, DoubleClick o International Herald Tribune en posicions relatives a les àrees de negoci i vendes amb caràcter internacional.

Actualment és consellera independent de Sanitas, una tasca que ja va exercir en MásMovil entre març de 2019 i setembre de 2020, quan es va conèixer el resultat de l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) llançada pels fons KKR, Cinven i Providence per l'operador de telecomunicacions. 

 

Imatge principal, Natalie Picquot / Wikimedia Commons Montserrat Boix