Twitter ha suspès el compte de la jove ultra i antisemita que han entrevistat avui els diaris La Razón i El Español. La jove s'ha fet tristament famosa per demanar l'extermini dels jueus. La suspensió del compte ha estat impulsat per la Fundació Reeixida, que té com un dels seus objectius perseguir l'antisemitisme, segons ha anunciat.

Isabel Medina Peralta, als seus 18 anys, va encapçalar el torn de parlaments en un homenatge a la División Azul al cementiri de l'Almudena a Madrid aquest cap de setmana. Les paraules que la Fiscalia ha decidit investigar finalment i que va pronunciar són aquestes: "És la nostra suprema obligació lluitar per Espanya i per una Europa ara feble i liquidada per l'enemic, l'enemic que sempre ha estat el mateix, encara que amb diferents màscares: el jueu. Perquè no hi ha res més precís que aquesta afirmació: el jueu és el culpable".

Twitter ha decidit intervenir, després de les protestes diplomàtiques que van fer ahir Alemanya, Rússia i Israel pel fet que a Espanya es produeixin proclames antisemites, i li ha tancat el compte per infringir les normes d'ús. 

Isabel Medina Peralta

Les ambaixades d'Alemanya, Rússia i Israel han criticat durament el míting antisemita que la representant falangista va fer en un acte en honor de la División Azul pro-nazi, impensable en qualsevol altre país de la UE. Alemanya ha lamentat que "l'antisemitisme sigui estant present en les nostres societats". "S'ha d'identificar perquè encara avui pot causar estralls", ha indicat Alemanya

Israel ha afegit que les proclames antisemites en l'homenatge de la División Azul "són repugnants i no poden tenir cabuda en una societat democràtica". "L'educació i aprendre la veritat sobre la història és la via per evitar que el passat es repeteixi", ha insistit.

Rússia també ha estat contundent contra l'acte en el qual va intervenir la jove ultra, i l'ha considerat una mostra de "neonazisme". Ha recordat que els nazis van assassinar 6 milions de jueus "i 27 milions de ciutadans soviètics durant la Segona Guerra Mundial".

Tot i aquest malestar internacional, i de la mala imatge que comporta per a Espanya, els diaris La Razón i El Español han publicat aquest dimecres com si res entrevistes amb Isabel Medina Peralta. "S'ha fet tendència a les xarxes socials gràcies al seu discurs antisemita en un homenatge a la División Azul dissabte passat a Madrid", assenyala el diari de Paco Marhuenda amb un to banal que escandalitzaria Hannah Arendt.

La polèmica per aquestes entrevistes ha esclatat al programa Tot es mou de TV3, quan el conseller Raül Romeva i Albano Dante Fachin han carregat contra el periodista Manuel Manchón per la publicació de l'entrevista. Fachin l'ha acusat de "blanquejar el feixisme", perquè el seu mitjà, Crónica Global, està associat a El Español.