El mes de juny fa olor d'estiu, sol, temps lliure i vacances. Tot i que el coronavirus circula entre nosaltres, l'aixecada de restriccions fa que, poc o molt, es tingui ganes de viatjar. Potser no serà l'estiu dels grans viatges i les grans escapades. Si més no, Europa és plena de països per descobrir. Potser alguns ja s'han visitat, però amb un sol viatge no es poden descobrir tots els secrets de cada racó del món. Portugal és un país proper, però també amaga. Per la seva proximitat pot convertir-se aquest estiu en una destinació ideal, per les platges, el menjar o les històriques ciutats. Què en saps d'aquest país?

Portugal té el pont més llarg d'Europa

El Pont de Vasco da Gama, a Lisboa, es va inaugurar l'any 1998 amb 17,22 quilòmetres. I, de moment, és el més llarg d'Europa. 

puente vasco de gama unsplash

Pont de Vasco da Gama / Unsplash

Piri Piri, originària de Portugal

Si ets amant del picant, és possible que t'agradi el piri-piri. Es tracta d'una varietat de bitxo que és l'ingredient base per elaborar la salsa Piri Piri. L'especialitat o el que acostuma a acompanyar-la és el pollastre. 

País dels surfistes

Per als més valents, Portugal també té onades admirables. De fet, l'any 2011, alguns dels surfistes més destacats del panorama internacional van lliscar una onada de 30 metros a Praia do Norte, Nazare que, segons va confirmar l'Organizació Guinness World Records 2012, és també l'onada surfejada més gran del món. 

Lisboa, la ciutat més antiga de l'Europa Occidental

La capital de Portugal, Lisboa, és la ciutat més antiga de l'Europa Occidental, és anterior a ciutats com Londres, París o Roma. A més, també és una ciutat ideal per a escapades urbanes i molt pintoresca. Tramvies, carrerons estrets i empedrats i visites espectaculars a la costa.

lisboa unsplash

Lisboa i els seus tramvies / Unsplash

El lloc perfecte per tastar el vi de Porto

Pot semblar una absurditat –segurament ho és– però és el lloc perfecte per tastar el vi dolç fortificat de Porto. Pot ser tradició de Nadal (o de tot l'any).

Més de 3.000 hores de sol a l'any

Segons els meteoròlegs, Portugal té el nombre més important d'hores de sol a Europa i pot arribar a veure el sol durant més de 3.000 hores durant un any sencer. Ara bé, segons el portal World Climate Data, la mitjana anual és de 2.781 hores. A Espanya, les dades són de 2.500 hores. 

Major consumidor de peix i marisc

Portugal és el país on es consumeix més peix i marisc per habitant. Segons un article d'El Mundo, Portugal menja consumeix uns 56,8 quilos de peix cada any.

plato de pescado unsplash

Peix i marisc / Unsplash

Una llibreria de 289 anys

La llibreria Bertrand va obrir les portes l'any 1732, per tant, ja té 289 anys d'antiguitat. 

Una de les universitats més antigues d'Europa

La Universitat de Coimbra es va establir l'any 1290, fet que la converteix en una de les més antigues del continent. Val la pena deixar-s'hi caure. 

Postres creades per monjos 

El pastéis de nata s'ha de tastar per saber de què es parla. Els pastissos de nata o de Belem són pastissets de crema, de diàmetre petit, elaborats amb una recepta secreta. Segons el portal Culture Trip es van començar a fer en convents. Els pastéis es distingeixen com a únics gràcies al seu farcit de crema de rovell d'ou i algunes altres receptes. 

pasteis de nata portugal unsplash

Pastéis de nata / Unsplash

 

Imatge principal: carrers de Lisboa i tramvies / Unsplash