Els Mossos d'Esquadra han detingut una persona i n'han denunciat diverses més durant una protesta pels presos en vaga de fam que s'ha fet aquest matí a la Meridiana a Barcelona, segons han indicat fonts de la policia catalana.

El grup de manifestants, que formen part d'un col·lectiu anarquista de Sant Andreu, han tallat sobre les vuit del matí la Meridiana de sortida a Barcelona i han desplegat una pancarta on es podia llegir 'Solidaritat presos en vaga de fam'. Es posen amb solidaritat per als presos que porten una setmana en vaga de fam per la millora de les condicions a les presons. Demanen eliminar els aïllaments i excarcerar els malalts mentals i crònics. 

Durant l'acció, dues persones s'han penjat del pont de Sarajevo, quedant en suspens sobre la Meridiana i han desplegat també una pancarta de solidaritat amb els presos.

Una persona del grup de manifestants ha quedat detinguda per atemptat als agents de l'autoritat, mentre que les dues persones que s'han penjat al pont han estat denunciades per desordres públics. A més, els agents han denunciat altres manifestants per desobediència. Així mateix, tres mossos d'esquadra han resultat ferits lleus durant els fets. 

Els manifestants han tallat totalment la Meridiana durant uns deu minuts i, de sortida a Barcelona, la via ha quedat tallada durant una mitja hora. A les nou, els bombers han despenjat les dues persones del pont de Sarajevo.

Entre les reivindicacions, els manifestants demanen millorar les condicions a la presó, eradicar les tortures, eliminar els aïllaments i poder excarcerar els malalts mentals i crònics.