La policia dóna per desmantellat el grup criminal que operava a la Jonquera i el Pertús i que està considerat com un dels "punts negres" de la distribució d'articles falsificats a nivell europeu. L'operatiu es va dur a terme el 29 i 30 de novembre i és el més important que s'ha fet fins ara a nivell estatal. Entre les xifres del macrooperatiu destaquen 71 detencions, sis registres i 41 inspeccions a locals i naus. A més, la policia estatal ha descobert fins a set magatzems secrets darrera de parets falses on amagaven la gran part del material.

La policia destaca que no hi havia cap líder clar sinó que es tractava de tres grups perfectament coordinats. Les botigues continuen encara precintades per ordre judicial. A la duana de la Jonquera s'acumulen fins a 6.500 caixes del material comissat (valorat en 8 MEUR) que es destruiran. El grup havia aconseguit blanquejar més de 9 MEUR en tres anys i el seu volum de negoci il·lícit arriba als 5 MEUR. La jutgessa ha bloquejat més de 150 comptes bancaris.

Després de tres anys d'investigacions, la policia estatal -en col·laboració amb l'Agència Tributària, Europol, la duana judicial francesa i la policia portuguesa- han desmantellat un dels principals "punts negres" de la distribució de material falsificat d'Europa. El grup criminal operava des de comerços de la Jonquera i el Pertús on també hi tenia magatzems per amagar gran part de la mercaderia. 

Fins ara, totes les operacions policials no havien aconseguit posar fre a la venda de productes falsificats, que havia anat en augment a la zona en els darrers anys. Així ho reconeix la inspectora en cap de la UDEV, Mònica Dopico, que assegura que dos dies després d'actuar es trobaven les botigues obertes altre cop i plenes de material com si res hagués passat. Ara, en canvi, la policia ha canviat d'estratègia i ha atacat el cas de les falsificacions també per la banda del blanqueig de capitals. 

El macrooperatiu es va fer els dies 29 i 30 de novembre i ha acabat amb 71 detinguts, dels quals quatre van ingressar a presó sota fiança (un és fora després d'abonar els diners). Més de 400 agents de diferents cossos han treballat en aquesta operació, la més complexa mai feta a l'Estat en contra d'aquest tipus de delicte. En total, s'han fet sis registres i 41 inspeccions a locals, naus i magatzems. De moment, tots els espais comercials estan tancats cautelarment per ordre de la magistrada del jutjat d'instrucció 2 de Figueres i la policia demana que es mantinguin precintats durant dos anys.